ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:24
 

Πέταξαν μπογιές στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα

Εκθετη άφησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η χθεσινή εμφάνιση αναρχικών

Newsroom K

Εκθετη άφησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η χθεσινή ηχηρή επανεμφάνιση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στην «καρδιά» της Αθήνας.

Αντιεξουσιαστές-μέλη της «συλλογικότητας» πραγματοποίησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι καταδρομική επίθεση στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, πετώντας στην πρόσοψή του μπογιές και φυλλάδια με συνθήματα όπως «θάνατος στον φασισμό» και «αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας».

Παρότι η «παρέμβαση» έγινε στην καλύτερα φυλασσόμενη γειτονιά της Αθήνας, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν να αποχωρήσουν ανενόχλητα από το σημείο, κάτι για το οποίο επαίρονται σε κείμενο-προκήρυξη που ανάρτησαν διαδυκτικά. «Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όλοι οι σύντροφοι αποχώρησαν» αναφέρουν στο τέλος του κείμενου τους τα μέλη της αναρχικής «συλλογικότητας».

Τη στιγμή της επίθεσης, έξω από το κτίριο υπήρχε ένστολος φρουρός, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν προσπάθησε να παρεμποδίσει τους δράστες. «Μπήκε στη σκοπιά και ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου το Κέντρο της Αμεσης Δράσης» είπε στην «Κ» αστυνομική πηγή. Παρόμοια ήταν η αντίδραση άλλων τριών αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης στην περιοχή. Είδαν τις κινήσεις των περίπου δέκα αναρχικών, οι οποίοι προσέγγισαν την πρεσβεία, ωστόσο δεν ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί τους και περιορίστηκαν να ενημερώσουν μέσω ασυρμάτου για το συμβάν.

Η καταδρομική επιχείρηση διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα και όταν ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσαν εντολή να προσαχθούν και να συλληφθούν οι δράστες ήταν ήδη αργά. Δικυκλιστές προσήγαγαν έντεκα άτομα, δέκα Ελληνες και έναν Ισπανό, που όπως επιβεβαιώθηκε, δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλέον δραστήριο μέλος του «Ρουβίκωνα» και το μόνο που βρισκόταν χθες υπό επιτήρηση επέλεξε να απέχει από την επιχείρηση και κινήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων πετυχαίνοντας να αποπροσανατολίσει την Εληνική Αστυνομία.

Την επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας σχολίασε μέσω twitter ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. «Η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” πέταξε μπογιές στην Τουρκική Πρεσβεία. Οι αναρχικοί υποστηρίζουν το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία» έγραψε χαρακτηριστικά. Αξιωματούχος του ΥΠΕΞ αποδοκίμασε την καταδρομική επίθεση και επεσήμανε ότι «οι Ελληνικές αρχές παίρνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των ξένων διπλωματικών αποστολών». Πάντως, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες «παρεμβάσεις» στις πρεσβείες της Ιταλίας, του Μεξικού, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Spiegel: Αυξάνονται αισθητά οι πρόσφυγες στην Κύπρο

«Πληθαίνουν οι πρόσφυγες αφού ο `καλός` Ισλαμιστής Ερντογάν μας τους στέλνει αβέρτα! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:34

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X