ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: «Μάχη» για το οικόπεδο στο Μόναχο

Το 2001 η Ελλάδα παραχώρησε το οικόπεδο ώστε να κτιστεί ένα ελληνικό σχολειό

Kathimerini.gr

Μία νέα προσπάθεια επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας για να μη χάσει το οικόπεδο στο Μόναχο που είχε παραχωρήσει, από το 2001, ο δήμος στην ελληνική κυβέρνηση για να χτίσει σχολείο για τα Ελληνόπουλα της Βαυαρίας. Στις 20 Ιουλίου, και έπειτα από 15 χρόνια παρατάσεων στην αρχική προθεσμία που είχε δοθεί στην Ελλάδα να χτίσει το σχολείο, «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή του συνέλευση να μην παράσχει περαιτέρω παράταση της προθεσμίας και να αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαγοράς του ακινήτου στην οδό Hachinger-Bach-Strasse 14a», όπως ανέφερε σε επιστολή του προς γονείς και εκπαιδευτικούς ο αντιδήμαρχος του Μονάχου Josef Schmid, υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού.

Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα το... βάλει κάτω. Ετσι, ανακοίνωσε ότι ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, στις 25 Ιουλίου απέστειλε εξώδικο έγγραφο κατά της απόφασης και των ενεργειών του δήμου Μονάχου. Κατόπιν συναντήθηκε με τον κ. Αξελ Μάρκβαρτ, διευθυντή της υπηρεσίας των Δημοτικών Υποθέσεων του δήμου Μονάχου, κατά την οποία αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα στο οποίο να αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει έως τις 9/9/2016 να υποβάλει πλήρως αιτιολογημένη και ρεαλιστική πρόταση η οποία, εφόσον τη μελετήσει ο κ. Μάρκβαρτ και την εγκρίνει, θα αποτελέσει και τη βάση για τροποποίηση της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με όρους τέτοιους, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου.

Η τροποποιητική συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μονάχου στις 6/10/2016. Επίσης, ο δικηγόρος Γεώργιος Βλαχόπουλος εξουσιοδοτείται να παραλάβει το κλειδί από το εργοτάξιο έτσι ώστε έως την τελική ρύθμιση του ζητήματος του σχολείου, η νομή και η ευθύνη της φύλαξης να παραμείνει στην ελληνική πλευρά. «Είναι σαφές ότι, βάσει του πρωτοκόλλου που υπεγράφη, ανοίγει ένας δρόμος για την οικοδόμηση του ελληνικού σχολείου, που αποτελεί εθνικό στόχο», λέει το υπουργείο Παιδείας, καλώντας «όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεισφέρουν, ο καθένας, με τον τρόπο του, στην ευόδωσή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X