ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eλεύθεροι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για βιασμό 16χρονου

Τους έχει απαγορευτεί η διαμονή τους στο hotspot του Μοριά και η έξοδος τους από τη χώρα

Kathimerini.gr

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι τέσσερις 17χρονοι Πακιστανοί κατηγορούμενοι για βιασμό 16χρονου ομοεθνούς τους. Η διαδικασία της ανάκρισης διήρκεσε έξι ώρες, παρουσία διερμηνέα, καθώς και τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης που τέθηκαν αυτεπάγγελτα, αφού κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η διάταξη του ανακριτή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα, ήταν να μην προφυλακιστούν αλλά να απαγορευτεί η έξοδός τους από τη χώρα, να απαγορευτεί η διαμονή τους στο hotspot της Μόριας, καθώς και η συναναστροφή με το θύμα. Στην αστυνομία έχει ανατεθεί να βρεθεί ο χώρος όπου θα διαμένουν οι κατηγορούμενοι, ενώ το θύμα έχει ήδη τοποθετηθεί σε ξενώνα ανηλίκων εκτός της Μόριας.

Ο 16χρονος ανήλικος κατήγγειλε ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έπεσε θύμα βιασμού από τους κατηγορουμένους στο hotspot της Μόριας. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν πρέπει να έγινε σε ένα από τα δωμάτια της πτέρυγας ασυνόδευτων και ανήλικων προσφύγων και γι’ αυτό τον λόγο δεν έγινε αντιληπτό από τους άντρες της αστυνομίας που φυλάσσουν τον χώρο ή από εργαζομένους των ΜΚΟ που βρίσκονται εντός της πτέρυγας. Το θύμα ανέφερε τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του σε εργαζόμενη ΜΚΟ, η οποία στη συνέχεια το μετέφερε στην αν. προϊσταμένη του κέντρου πρώτης υποδοχής και το κατήγγειλε στην αστυνομία. Την Κυριακή συνελήφθησαν οι τέσσερις 17χρονοι από άντρες της Ασφάλειας και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία εις βάρος του ομοεθνούς τους, ενώ επιπλέον κατέγραψαν τις πράξεις τους με τα κινητά τηλέφωνά τους, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το 16χρονο θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, όπου κατά την απολογία τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε κατηγορία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ