ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

WSJ: Η ελληνική κυβέρνηση σαμποτάρει τις ιδιωτικοποιήσεις

Το κυβερνών κόμμα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει μέρος των υποδομών της χώρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τι εκτροχιάζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων; Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κυβερνών κόμμα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει μέρος των υποδομών της χώρας, προκειμένου να τηρήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης, αλλά πολλοί υπουργοί στέκονται εμπόδιο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της εφημερίδας ότι την ημέρα που ο Χρήστος Σπίρτζης ορίστηκε υπεύθυνος ενός μεγάλου ποσοστού του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, την ίδια ημέρα ο υπουργός υποδομών ορκίστηκε να κάνει το πρόγραμμα να αποτύχει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σπίρτζης έχει αντιταχθεί σε κάθε αποκρατικοποίηση που αφορά τις υποδομές, παρόλο που ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν υποσχεθεί να συγκεντρώσουν 50 δισ. ευρω από ιδιωτικοποιήσεις, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της. Οι επικεφαλής του κόμματος ταξιδεύουν από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να προσελκύσουν επενδυτές για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, αλλά οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαρξισμό και είναι ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι για την κυβέρνηση, λέει το δημοσίευμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τις διαφωνίες που έχουν υπουργοί της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ