ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιέσεις Μοσκοβισί στην Αθήνα για τα προαπαιτούμενα

Ζητά υλοποίηση των συμφωνηθέντων πριν από τη Δευτέρα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σημείωσε πως είναι «κεφαλαιώδους σημασίας να μπορέσουμε να τελειώσουμε με αυτό έως τη Δευτέρα», όπου θα κριθεί αν θα «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έμμεσο μήνυμα στην Ελλάδα να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως είναι «κεφαλαιώδους σημασίας να μπορέσουμε να τελειώσουμε με αυτό έως τη Δευτέρα», ουσιαστικά καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα όλα τα συμφωνηθέντα, που συνδέονται με την εκκρεμούσα υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επίτροπος σημείωσε πάντως ότι η ελληνική πλευρά έχει επιταχύνει την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων, και εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Δεν διευκρίνισε ποια κενά υπάρχουν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει η υπόθεση της υποδόσης, που αποτελεί «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το ταχύτερο θα αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση