ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ομηρία επί 10 μήνες Ελληνας στην Υεμένη (video)

Μέσω βίντεο απευθύ­νει έκκληση για βοή­θεια στην ελληνική κυβέρνηση

Kathimerini.gr

Μια περίεργη υπόθεση απαγωγής ενός Ελληνα υπηκόου στην Υεμένη διερευνούν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και συναρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. Αφορά έναν 56χρονο άνδρα, ιδιοκτήτη –κατά το παρελθόν– εταιρείας με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές πλοίων.

Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε προ ημερών στο Youtube και φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε τη 14η Σεπτεμβρίου 2016, ο απαχθείς εμφανίζεται να απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας επί δέκα και πλέον μήνες. «Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», εμφανίζεται να λέει στα αγγλικά ο απαχθείς.

Το συμβάν τελεί σε γνώση αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, δίχως πάντως –προς το παρόν– να έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί τα κίνητρα και η ταυτότητα των απαγωγέων.

Σχετική καταγγελία έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ατομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 56χρονου αποκάλυψε χθες στην «Κ» ότι ο απαχθείς, την τελευταία διετία, εργαζόταν σε εταιρεία με έδρα το Αντεν της Υεμένης, καθώς και ότι τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει από το Αντεν με προορισμό την Αθήνα για οικογενειακό λόγο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι απαγωγείς δεν έχουν αξιώσει λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, καθώς και ότι το διάστημα της απαγωγής του, ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. οι συγγενείς του 56χρονου έχουν καταγγείλει το συμβάν και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν γίνει σε περιοχές της Υεμένης δίχως πάντως αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X