ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσοχατζόπουλος: Βαριές αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου

Συνέχεια της απολογίας του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Kathimerini.gr

«Αβουλο ον» που «παρασκηνιακοί κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου τον οδήγησαν να «συνεργαστεί» με τις δικαστικές αρχές και να στραφεί εναντίον μου» χαρακτήρισε τον εξάδελφο και άλλοτε στενό συνεργάτη του Νίκο Ζήγρα, ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος που απολογείται για δεύτερη συνεδρίαση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ο πρώην υπουργός 'Αμυνας κάνοντας και πάλι λόγο για «πολιτική και δικαστική δίωξη» σε βάρος του, αναφέρθηκε στον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα που αν και συγκατηγορούμενος του, είναι ο βασικός του κατήγορος για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, στον Ζήγρα ανήκει κατά 100 τοις εκατό η εταιρία TORCASO -μία από τις εταιρίες-οχήματα για την μεταφορά χρημάτων και κτηματομεσιτικές δραστηριότητες- η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο. Κατά τον απολογούμενο πρώην υπουργό, ο εξάδελφος του: «ήταν άρρωστος και δέχθηκε να στραφεί εναντίον μου. Η ανάγκη και ο εκβιασμός τον μετέτρεψαν σε άβουλο ον. Αυτή είναι η πολιτική ευθύνη των παρασκηνιακών κύκλων του Γ. Παπανδρέου και δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. Δεν δίστασαν να κατασκευάσουν κατηγορίες και να βάλουν αθώους ανθρώπους, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, στη φυλακή».

Αναφερόμενος στην συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε όσα ακούστηκαν για τον ίδιο: «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητος και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X