ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση της τροπολογίας του ν/σ για το ΕΣΡ

η χρονική στιγμή κατάθεσης θα εξαρτηθεί από την έκβαση της κρίσιμης Διάσκεψης των Προέδρων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση της τροπολογίας Παππά για την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου 4339 και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Επικρατείας στο ΕΣΡ. Η τροπολογία βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να συνταχθεί η απαραίτητη έκθεση.

Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Παππάς ο νόμος θα κατατεθεί χωριστά από το νόμο - γέφυρα για τη χορήγηση βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας στα κανάλια, και με την επίσημη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ θα υπάρξει συνολική ρύθμιση.

Όπως φαίνεται, η χρονική στιγμή κατάθεσης της τροπολογίας θα εξαρτηθεί από την έκβαση της κρίσιμης Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σε λίγο. Αν πράγματι καταλήξει σε ναυάγιο, δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και απόψε το βράδυ, διαφορετικά αν διαφανεί ότι υπάρχουν ενδείξεις συναίνεσης σύντομα θα καθυστερήσει κάποιες μέρες. Σημειώνεται πάντως, ότι η ΝΔ επιμένει στην πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά, ενώ διαφωνεί και με την επιλογή Πολύδωρα στο ΕΣΡ.

Ότι επιδιώκει αποσταθεροποίηση και «εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή» κατηγορεί στο μεταξύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Για κροκοδείλια δάκρυα σχετικά με τους εργαζομένους στα κανάλια κατηγορεί τη ΝΔ από πλευράς του ο Νίκος Παππάς.

«Ο υπουργός Επικρατείας είναι αναρμόδιος για διαγωνισμό βάσει της απόφασης του ΣτΕ, όχι για να δώσει προσωρινές άδειες» επέμεινε από την πλευρά της, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες και λόγους υψηλού δημοσίου συμφέροντος. «Προχωράμε σε μεταβατικό στάδιο» ξεκαθάρισε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X