ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο χωρίς γραβάτα Τσίπρας και η γκάφα με το κόκκινο χαλί

Τα παραλειπόμενα από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, που έφτασαν στο Λευκό Οίκο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα παράδοξα από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα, ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή της άφιξής του. Καταρχήν, όλα όσα ήταν να πάνε λάθος με το κόκκινο χαλί στο αεροδρόμιο, πήγαν.

Το Air Force One, προσγειώθηκε λίγο παραπέρα από εκεί που ξεκινούσε το κόκκινο χαλί. Υπάλληλοι του αεροδρομίου προσπάθησαν να το μετακινήσουν, όμως αποδείχθηκε άθλος, εφόσον είναι ένα μεγάλο κομμάτι.

Τελικά κατάφεραν να μετακινήσουν προς τη σκάλα του αεροσκάφους μόνο ένα μικρό κομμάτι, γεγονός όμως που ανάγκασε τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει ένα μικρό σλάλομ.

Είχε προηγηθεί και η μετατόπιση του αγήματος, εφόσον το χαλί άλλαξε θέση, με τα «επ’ ώμου» και «παρουσιάστε» να μένουν για λίγο μετέωρα.

Το γεγονός αποτυπώθηκε φωτογραφικά από τον Πιτ Σόουζα, φωτογράφο του Λευκού Οίκου αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα και σχολιάστηκε ενδελεχώς και στις ΗΠΑ εφόσον ο φωτογράφος το μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.
Από την άλλη, δεν έκανε την έκπληξη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι χωρίς γραβάτα. Τις προηγούμενες μέρες είχαν έρθει στη δημοσιότητα πληροφορίες αναφορικά με το χαλαρό dress code, που όμως δεν ακολούθησε ο Αμερικανός Πρόεδρος αλλά μόνον ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Η υποδοχή από την άλλη πλευρά εκ μέρους της Ελλάδας και δια του ΥΠΑΜ κ. Καμμένου, σχολιάστηκε επίσης, με επίσημες πλευρές να σχολιάζουν πως και όταν είχε φτάσει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν, πάλι ο κ. Καμμένος τον είχε υποδεχτεί. Εξάλλου, η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως εργασίας και όχι επίσημη,

Ομπάμα προς Προκόπη: Εδώ μένετε;
Μια από τις ερωτήσεις που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα στη μεσημεριανή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν αν μένει στο Προεδρικό.

«Είναι η προεδρική κατοικία αυτή;»
«Ναι» του απαντά ο Προκόπης Παυλόπουλος.
«Αρα μένετε εδώ» συνεχίζει ο Ομπάμα.
«Όχι μένω στο σπίτι μου» απαντά ο Παυλόπουλος.
«Μακάρι να είχαν κι εγώ αυτήν την επιλογή» απάντησε ο Ομπάμα...

Η καλλιτεχνική έκπληξη στο Μαξίμου
Στις 19:30 το προεδρικό μέγαρο θα φωταγωγηθεί καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr στην προεδρία της Δημοκρατίας έχουν ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος κάνει την τελευταία περιοδεία του πριν την λήξη της θητείας του.

Τα στόματα στην Ηρώδου του Αττικού είναι «σφραγισμένα» για τα όσα έχουν ετοιμάσει και το μόνο που μαθαίνει κανείς ότι θα πρόκειται για μια «ευχάριστη καλλιτεχνική έκπληξη».

Οι… γείτονες στο μπαλκόνι
Αν φημίζεται για κάτι ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτό είναι οι επικοινωνιακές του δεξιότητες. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν δίστασε οκτώ χρόνια στο Λευκό Οίκο να τσαλακώσει την εικόνα του πολλές φορές, ξεφεύγοντας από τα επίσημα όρια της θέσης του. Το έκανε και στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Μπαίνοντας στο Μαξίμου και κατευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, είδε απέναντί του… γείτονες του Έλληνα Πρωθυπουργού, βασικά του κτιρίου, οι οποίοι είχαν βγει στο μπαλκόνι και τον χαιρετούσαν.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε και ανταπόδωσε τον χαιρετισμό, με τη φωτογραφία να μπαίνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, και τον Έλληνα Πρωθυπουργό ν’ αναρωτιέται: «Μα ποιον χαιρετάει»;

Η viral φωτογραφία της επίσκεψης
Από την επίσκεψη Ομπάμα πάντως, πολλές είναι οι φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία. Μια από αυτές τραβήχτηκε στην πλατεία Συντάγματος και έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα αυτή δεν είχε ως πρωταγωνιστή τον πλανητάρχη αλλά δυο προσφυγόπουλα από το Αφγανιστάν.

Τα παιδιά κάθονταν σε μια σκισμένη καρέκλα και έδειχναν προς την πλευρά που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X