ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμμένος: «Ηλίθιες οι δηλώσεις Ερντογάν»

Χωρίς επίσημη αντίδραση από την Άγκυρα οι δηλώσεις Καμμένου

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και την Αλβανία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο, τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε προκλήσεις και αναφορές, οι οποίες προσβάλλουν την ιστορία αλλά και το διεθνές δίκαιο.

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάχρουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Εν τω μεταξύ, οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για την Συνθήκη Λωζάνης κάνουν τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί Τούρκοι πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η τουρκική εξωτερική πολιτική εξαιτίας των τελευταίων κινήσεων της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). 

Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, η Άγκυρα διατηρούσε στάση σιωπής σε σχέση με τις νέες δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Με μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με τα Ίμια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υπενθυμίζει την θέση της Άγκυρας σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν κρύβει την έκπληξή της απέναντι στον προβληματισμό της Αθήνας. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσεγίν Μουφτούογλου απαντώντας εγγράφως σε σχετικό ερώτημα αναφέρεται στις νέες δηλώσεις της Αθήνας για τα Ίμια τονίζοντας τα εξής: «Η στάση μας σχετικά με την κυριαρχία της χώρας μας στις βραχονησίδες των Ιμίων είναι γνωστή στην διεθνή κοινότητα από το 1996 και η πολιτική μας δεν έχει τροποποιηθεί».

Στην συνέχεια, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει τα εξής: «Η γειτονική χώρα Ελλάδα προέβη σε δήλωση λες και ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με την εν λόγω γνωστή θέση μας». Η τουρκική πλευρά δηλώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους προέβη η Αθήνα στην σχετική δήλωση.



 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X