ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκδοση τριών άλλων Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε η Ελλάδα

Και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση και κρατούνται

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σε αντίθεση με την αντίστοιχη χθεσινή αθωωτική απόφαση για τους τρεις συναδέλφους τους, δεχόμενο, τα τρία αδικήματα με τα οποία εκζητούνται.

Εκδίδονται για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου. Δεν εκδίδονται για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου ήταν διαφορετική σε σχέση με τη χθεσινή, ενώ η εισαγγελέας ήταν η ίδια, και στην εισήγησή της χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία για την αθώωση των στρατιωτικών.


Μετά την καταδικαστική απόφαση, και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση και κρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι οχτώ συνολικά Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν φθάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα το περασμένο καλοκαίρι, με την Άγκυρα να ασκεί έντονες πιέσεις για την έκδοσή τους. Τη Δευτέρα το βράδυ είχε υπάρξει οξύτατη αντίδραση του τούρκου υπουργού Άμυνας, ενώ η Αθήνα δια του εκπροσώπου της απάντηση ότι η «ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Τις προσεχείς ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση των υπόλοιπων δύο Τούρκων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ