ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μικρή ύφεση στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, τέσσερα άτομα τελούν υπό κράτηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μικρή ύφεση παρατηρείται αυτή την ώρα στα επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, τα οποία ωστόσο, συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής, από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιηθεί 25 προσαγωγές, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερα άτομα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι πορείες γίνονται στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενός 15χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές και στη Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ΑΠΘ, όπου ομάδα αντεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε από την Καμάρα.

Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ τα μέλη της ομάδας των αντεξουσιαστών αποσπάστηκαν από την πορεία και άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες, βόμβες μλότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν στους χώρους του ΑΠΘ. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης.

Νωρίτερα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και στη διάρκειά της σημειώθηκε μικροένταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ στην οδό Ιασωνίδου ανέτρεψαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα και έγραψαν συνθήματα με σπρέϊ.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X