ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bρυξέλλες: Ικανοποίηση κυβέρνησης για υποστήριξη ΕΣΚ – Γεννηματά

Η Γεννήματα τοποθετήθηκε υπέρ των ελληνικών θέσεων και μίλησε για εκβιασμούς του Βόλφγκ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τόνισαν ότι αναμένεται ανακοίνωση των θεσμών σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μεγαλύτερη διαβούλευση πριν την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ

Θετικό κλίμα για ελληνικές θέσεις καταγράφηκε συμφώνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη 

Συνοδό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέστη ως προσκεκλημένος.

«Πήγε πολύ καλά σε ό,τι αφορά τις ελληνικές θέσεις. Υπήρχε απόλυτη η στήριξη (των Σοσιαλιστών) σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν» σχολίαζαν. Είναι χαρακτηριστικό, δήλωναν ότι οι κυβερνητικοί κύκλοι, ότι και η Φώφη Γεννήματα τοποθετήθηκε υπέρ των ελληνικών θέσεων και μίλησε για εκβιασμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Μοσκοβισί, Σουλτς και Πιτέλα υποστήριξαν το δικαίωμα της ελληνικής πλευράς να διανείμει την υπεραπόδοση, και παρείχαν στήριξη» προσέθεταν. «Υποστηρικτικοί ήταν και ο Κόστα και ο Τζεντιλόνι» σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές.

Τόνισαν ότι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση των θεσμών σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μεγαλύτερη διαβούλευση πριν την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ για «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων του ESM.

«Η τάση που υπάρχει είναι πως θα επιτρέπει το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων κατά 99,9%» εκτιμούσαν, αλλά δεν αναμένουν τη δήλωση εντός της ημέρας.

«Έχει φανεί σήμερα και από τις δηλώσεις Ολάντ, Σαπέν, και από τις δηλώσεις Κομισιόν τις προηγούμενες ημέρες για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ότι δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν».

Τα άλλα ζητήματα για ομαδικές απολύσεις για μετά το 2018 παραμένουν ανοιχτά, και θα είναι το αντικείμενο των συζητήσεων που θα έχει και ο πρωθυπουργός με τους ομολόγους του διευκρίνισαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση με τον ολλανδό πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, το Μαξίμου διευκρίνισε ότι συζήτησαν για το προσφυγικό και για ζητήματα οικονομίας, με τον πρωθυπουργό να εξηγεί πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τους θεσμούς.

Την ανάγκη επίλυσης της διένεξης με τους θεσμούς, χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας, εξέφρασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση