ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσίπρας: Δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές

Πρόθεση της κυβέρνησης η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τέλος Ιανουαρίου

Kathimerini.gr

«Δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές», με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός, απάντησε στις ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα πως δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση οι εκλογές δεν αποτελούν χόμπι. Σχολίασε, δε, με νόημα και «δείχνοντας» προφανώς προς τη ΝΔ που ζητάει μετ’ επιτάσεως αλλαγή πολιτικής πως: «κατά βάθος νομίζω ότι κανείς δεν τις θέλει».

Ερωτηθείς για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τα τέλη Ιανουαρίου με στόχο την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση το Μάρτιο, δίνοντας μία αίσθηση συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Αναφορικά, δε, με την εμπλοκή που υπήρξε στο Euroworking Group το οποίο ζήτησε έγγραφες δεσμεύσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε άγνοια λόγω της απουσίας του στην Κρήτη, υποθέτοντας ωστόσο πως η επίμαχη επιστολή του έλληνα Υπουργού Οικονομικών έχει ήδη σταλεί και εκφράζοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κου Τσακαλώτου.

 Προτεραιότητα της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για το 2017, όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είναι η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και η μετακίνησή της προς την πραγματική οικονομία, μέσω επαφών με φορείς της κοινωνίας σε κάθε περιφέρεια. Στόχος είναι όπως είπε «να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία και να δούμε πώς θα σταματήσουμε “να κόβουμε” και να μεγαλώσει η πίτα». Συνταγματική αναθεώρηση και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ήταν οι δύο τομείς τους οποίους ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και για το Κυπριακό, ζήτημα που όπως είπε θα τον απασχολήσει έντονα και τις ημέρες των εορτών. Απέφυγε πάντως να κάνει προβλέψεις τονίζοντας τον παράγοντα «Ερντογάν» λόγω των εξελίξεων στη γείτονα, ενώ απαντώντας στο αν η κυβέρνηση θα πάρει θέση σε ένα πιθανό Δημοψήφισμα στην Κύπρο, ανέφερε πως αν υπάρξει μία συμφωνημένη λύση «θα πάρουμε θέση δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, όπου όπως ανέφερε διαπιστώνεται μία ροπή προς την αντισυστημική ψήφο.

Στους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, τους οποίους επισκέφτηκε στα γραφεία τους για χριστουγεννιάτικες ευχές, ευχήθηκε τη νέα χρονιά «να έχουν δουλειά και επί πληρωμή» σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις δυσμενείς εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση