ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκατοντάδες αυτοκίνητα παγιδευμένα στο χιόνι στην Αθηνών-Πατρών

Είναι ακινητοποιημένα για 4 ώρες γιατί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά και λεωφορεία βρίσκονται ακινητοποιημένα επί τέσσερις και πλέον ώρες στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, ειδικά στη ζώνη μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Πολλοί οδηγοί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθιστώντας τον απεγκλωβισμό τους πιο δύσκολο, ενώ δεν αποκλείεται πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν. Στο Ρίο στις 21.00 ήταν -2 βαθμοί Κελσίου, ενώ ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται σε άλλες ζώνες.

Προκειμένου να μην διογκωθεί το πρόβλημα και για να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανών, η Τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα από την Πάτρα προς Αθήνα, στο ύψος του Ρίου και από την πρωτεύουσα προς την Πάτρα λίγο μετά την Κόρινθο.

Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική οδός στα ίδια σημεία.

Εν τω μεταξύ, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αγρινίου Γιάννης Τσεκούρας, δύο λεωφορεία έχουν εγκλωβιστεί στο Αίγιο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Τροχαία για το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόσθεσε ότι άλλα λεωφορεία από την Αθήνα, τα γυρίζουν πίσω, στο ύψος του Κιάτου.

Στην έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία και να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 19 οχήματα έχουν σταλεί κατά μήκος της εθνικής οδού, από το Αίγιο έως την Πάτρα, ώστε να βοηθήσουν σε περίπτωση που κάποιος ταξιδιώτης χρειαστεί βοήθεια και πρέπει να να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Ορισμένοι παγιδευμένοι έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο, όμως δεν έχει καταγραφεί κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, που παρέμενε κλειστή νωρίτερα επί σχεδόν τρεις ώρες για λόγους ασφαλείας, καθώς από τους πυλώνες έπεφταν κομμάτια πάγου.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε εάν χρειαστεί να κλείσουν εκ νέου τη γέφυρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ