ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (upd)

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός πιθανότατα από θραύσμα

Kathimerini.gr

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του.

Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μάλισταν τον αστυνομικό επισκέφτηκε στο νοσοκομείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών ο δράστης ήταν ένας και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Αρχικά, επιτέθηκε πυροβολώντας ευθεία προς την κλούβα από την οδό Αραχώβης, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να χτυπήσουν το παρμπρίζ, κοντά στη θέση του οδηγού και να περάσουν στο εσωτερικό τραυματίζοντας τον έναν από τους τρεις αστυφύλακες.

Μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε σε κράνος που ήταν κρεμασμένο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ υπήρξε και τρίτη βολή με στόχο δύο αστυνομικούς σκοπούς της διμοιρίας στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί πρόλαβαν να καλυφθούν και η σφαίρα κατέληξε στην πρόσοψη κάβας που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ενα σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το χτύπημα και τις κινήσεις του δράστη έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το περιστατικό έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την σύλληψη της καταζητούμενος Πολας Ρουπα και της συνεργού της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Καταδικάζει την επίθεση το Μαξίμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους».

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γεννηματά: Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση που έκανε στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον τραυματισμένο αστυνομικό, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας πως «Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», ανέφερε κλείνοντας η κ. Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά:

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας.

Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας.

Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης.

Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της».

Μηνύματα υποστήριξης από τον πολιτικό κόσμο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ.Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε μέσω Twitter περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξέφρασε και αυτός τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ευχόμενος παράλληλα γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό», ανέφερε ο Δήμαρχος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε τη σημερινή επίθεση με πιο έντονο τρόπο, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση. «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν & καλάσνικοφ στο κέντρο», σχολίασε στο Twitter.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X