ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Guardian: Η κακοκαιρία στην Ελλάδα θέτει τους πρόσφυγες σε κίνδυνο

Πρόσφυγες ζουν σε σκηνές εν μέσω ψύχους και η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση άμυνας

ΠΗΓΗ: skai.gr

O βρετανικός Guardian περιγράφει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: Η κακοκαιρία θέτει τους πρόσφυγες σε κίνδυνο και βάζει φωτιά στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Guardian, χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε πρόχειρες σκηνές εν μέσω ψύχους, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε θέση άμυνας, απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται για την κατάσταση που επικρατεί στα hotspots.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως τη Δευτέρα, η Κομισιόν προχώρησε σε αυστηρή επίπληξη. «Η κατάσταση είναι αφόρητη» σημείωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, συμπληρώνοντας ότι η εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υποδοχής στην Ελλάδα είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, ο οποίος επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη μεταφοράς προσφύγων στην ενδοχώρα.

Ο κ. Γαληνός τονίζει στην αγγλική εφημερίδα ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο χιόνι στη ζωή του και ότι οι εγκαταστάσεις ρεύματος έχουν καταρρεύσει. «Χωριά έχουν αποκλειστεί, χωρίς φως και νερό», είπε ο κ. Γαληνός στον Guardian.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X