ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

EWG: Η Αθήνα ελπίζει σε συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

Συνεδριάζει, σήμερα, το Euroworking Group για την δεύτερη αξιολόγηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνεδριάζει, σήμερα, το Euroworking Group, στις Βρυξέλλες, με την Αθήνα να προσδοκά ότι θα καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, για να «τρέξει» η αξιολόγηση. Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, θα έχει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες», διαμήνυσε προς την Αθήνα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Eurogroup, μιλώντας στο MNI.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του ΔΝΤ δήλωσαν ότι το Ταμείο δε θεωρεί «ικανοποιητικό συμβιβασμό» την ένταξή της μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων στον αυτόματο κόφτη που εξετάζει η κυβέρνηση.

Το σενάριο που επεξεργάζεται η Αθήνα δεν προβλέπει ούτε την ποσοτικοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων, ούτε την εκ των προτέρων νομοθέτησή τους, όπως ζητά το Ταμείο.

Για σύμπτωση απόψεων σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση