ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλάδα: Σε Ιντερνετ καφέ «στρατηγείο» είχε η Ρούπα

Το καφέ χρησιμοποιείτο ως στρατηγείο από τον 37χρονο συνεργό της τρομοκράτισσας

Kathimerini.gr

Ενα Ιντερνετ καφέ στα νότια προάστια ενδέχεται να κρύβει τα μυστικά του «δικτύου υποστήριξης» της Πόλας Ρούπα, που συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου στο κρησφύγετό της στην Ηλιούπολη. Βρίσκεται στην οδό Κοραή, στη Νέα Σμύρνη και χρησιμοποιείτο ως «στρατηγείο» από τον ληστή και φερόμενο ως συνεργό της 48χρονης τρομοκράτισσας, Γ.Χ. Ο 37χρονος εξάλλου, τέσσερις ώρες μετά τη σύλληψη της Ρούπα στην Ηλιούπολη, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε έξω από το συγκεκριμένο Ιντερνετ καφέ.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, μόλις πληροφορήθηκε τη σύλληψη της Ρούπα έφυγε από το σπίτι του στη Βούλα και κατευθύνθηκε στο κατάστημα της Νέας Σμύρνης, το οποίο επισκεπτόταν τακτικά για να μην καταγράφονται οι συνομιλίες του. Σκοπός του, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν να επικοινωνήσει –δίχως τον κίνδυνο υποκλοπής– με συνεργούς του για τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνελήφθη πριν προλάβει να χρησιμοποιήσει το πιστόλι Glock και τις τρεις χειροβομβίδες που είχε στο τσαντάκι του. Αστυνομικοί έχουν ήδη προσπαθήσει να ανασύρουν τα ψηφιακά αρχεία που πιθανόν να αποκαλύπτουν το δίκτυο επαφών του 37χρονου.

Ο Γ.Χ. κατηγορείται ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016 διέπραξε μαζί με μια ομάδα ομογενών από το Καζαχστάν 20 ένοπλες ληστείες κυρίως σε σούπερ μάρκετ της Αττικής. Ταυτόχρονα όμως, μετά την απόδρασή του από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, φέρεται να συμμετείχε στο δίκτυο συνεργών της Πόλας Ρούπα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι πήρε μέρος μαζί με την 48χρονη τρομοκράτισσα στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας τον Σεπτέμβριο, ενώ κατά πληροφορίες αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν στο σπίτι κρησφύγετο της Ρούπα, στην Ηλιούπολη.

Στη διάρκεια της έρευνας που προηγήθηκε της σύλληψής του διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος έμενε σε σπίτι στη Βούλα, το οποίο είχε νοικιάσει με άλλα στοιχεία ταυτότητας. Για να μην εντοπιστεί σε περίπτωση που βρισκόταν υπό παρακολούθηση, απενεργοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο μια ώρα πριν φτάσει στο διαμέρισμά του, ενώ πραγματοποιούσε τις επαφές και επικοινωνίες του άλλοτε μέσω της εφαρμογής viber και άλλοτε από το Ιντερνετ καφέ της Νέας Σμύρνης.

Ετσι, όταν το πρωί της 5ης Ιανουαρίου αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα της Ρούπα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που βρίσκονταν stand by για τη σύλληψη του Γ.Χ. αποφάσισαν να του στήσουν παγίδα στο Ιντερνετ καφέ της οδού Κοραή. Πράγματι εντοπίστηκε και συνελήφθη με την άφιξή του στο σημείο και πριν προλάβει να αντιδράσει. Οι ιντερνετικές επαφές που είχε πραγματοποιήσει μέσω του εν λόγω καταστήματος αποτελούν αντικείμενο έρευνας τόσο της Αντιτρομοκρατικής όσο και της Ασφάλειας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες αποτυπώματά του έχουν βρεθεί στο διαμέρισμα-γιάφκα της Ρούπα, ενώ ο 37χρονος φέρεται το τελευταίο διάστημα να είχε συναντήσεις με τη 48χρονη σε προκαθορισμένα ραντεβού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση