ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Αύξηση Γερμανών τουριστών κατά 40%

Με ισχυρή αύξηση ξεκίνησαν οι κρατήσεις του 2017 για την Ελλάδα

Kathimerini.gr

Δυναμική εκκίνηση έχουν κάνει οι κρατήσεις για τη φετινή σεζόν στους «ασφαλείς» προορισμούς της Μεσογείου όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, σε αντίθεση με την Τουρκία που συνεχίζει να χάνει μερίδια στη διεθνή τουριστική αγορά λόγω των προβλημάτων τρομοκρατίας.

Το θετικό κλίμα για τη φετινή περίοδο σε ό,τι αφορά τους «ασφαλείς» προορισμούς της Μεσογείου αποτυπώνεται και στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση Fitur, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Μαδρίτη. H Iσπανία, που βλέπει με αισιοδοξία και τη φετινή σεζόν, πέτυχε πέρυσι –μαζί με την Κύπρο– τους υψηλότερους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης οι διεθνείς αφίξεις στην Ισπανία το 2016 έφθασαν στο ύψος ρεκόρ των 80,87 εκατ. Η αύξηση κινήθηκε σε ποσοστό 12,1%.

Η «οροφή» σε επίπεδο διεθνών αφίξεων, που φαίνεται ότι έπιασε στην αιχμή της σεζόν η Ισπανία πέρυσι, αφήνει το περιθώριο για φέτος και σε άλλους ασφαλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα να αναπτυχθούν τουριστικά με υψηλότερους ρυθμούς. Η χώρα μας κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στις διεθνείς αφίξεις το 2016 αλλά έχασε το στοίχημα των τουριστικών εσόδων, τα οποία κινήθηκαν πτωτικά. Την έκθεση της Fitur επισκέπτεται και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Η υπουργός διαπίστωσε ενδιαφέρον από ξένους Tour Operators όπως ο Τhomas Cook και ο Jet2 Group να ενισχύσουν, φέτος, το τουριστικό ρεύμα από την Ισπανία σε ελληνικούς προορισμούς.

Οπως είχε γράψει η «Κ» (14.1.2017), με βάση στοιχεία της Tui από το θετικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν ωφελούνται ιδιαίτερα οι κλασικοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να κρατά τα πρωτεία. Η ζήτηση για την Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, παραμένει ισχυρή, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι μακρινοί προορισμοί, με το Μεξικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις, της τάξης του 71%.

Η αύξηση για την Ελλάδα, που κατάφερε ύστερα από πολλά έτη να ξεπεράσει την Τουρκία κατακτώντας τη δεύτερη θέση, φθάνει σε ποσοστό 41%. Στη Κρήτη και τη Ρόδο η προσφορά διευρύνθηκε κατά 40%. Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Κω από το Αννόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, καθώς και από το Βερολίνο προς την Κρήτη και τη Ρόδο.

«Οι Γερμανοί πετάνε στην Ελλάδα όσο ποτέ πριν» αναφέρει η γερμανική εφημερία Die Welt. Αν και ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα γίνουν τον Μάρτιο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο ωστόσο «ήδη από τώρα διαγράφεται πως η πολιτικά σταθερή Ελλάδα είναι από τους μεγάλους νικητές της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Στη γερμανική λίστα των δέκα αεροδρομίων-προορισμών με την μεγαλύτερη ανάπτυξη περιλαμβάνονται πέντε ελληνικά αεροδρόμια», τονίζει. Σύμφωνα με την Traveltainment Market Analytics, «το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη παρουσιάζει αύξηση των κρατήσεων κατά 72% σε σχέση με πέρυσι, η Ρόδος 81%. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αύξηση Γερμανών επισκεπτών κατά 83%. Επίσης η Καβάλα σημειώνει 68% και η Κως με αύξηση 192% σε σχέση με πέρυσι, είναι με μεγάλη διαφορά, το ελληνικό νησί που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X