ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύριο η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θα μετάσχει στο αυριανό Eurogroup

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θα μετάσχει στο αυριανό Eurogroup

Η συνεδρίαση του αυριανού (Πέμπτη) Eurogroup θα είναι σύντομη, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6, ή το αργότερο στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος μιλώντας στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Ελένη Βαρβιτσιώτη. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του για επανέναρξη της δεύτερης αξιολόγησης «στο πολύ εγγύς μέλλον».

Ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θα μετάσχει στο αυριανό (Πέμπτη) Eurogroup. «Η Λαγκάρντ δεν θα λάβει μέρος, θα γίνει απολογισμός για το πού βρισκόμαστε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης» τόνισε.

«Πραγματικά ελπίζω ότι αποτέλεσμα των συζητήσεων θα είναι η απόφαση για επανέναρξη των συζητήσεων στο πολύ εγγύς μέλλον» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Το μεσημέρι αναχωρούν για τις Βρυξέλλες οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

«Πήραμε χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά αυτό ήταν μια πύρρειος νίκη, γιατί χάσαμε 20 δισεκ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπήρξε και αφελληνισμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» παραδέχθηκε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος.

Οπισθοδρόμηση αποκάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ τη «διαδρομή» από το email Χαρδούβελη στην επιστολή Τσακαλώτου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Δεν πρόκειται καν για πύρρειο νίκη» σημείωσε, απαντώντας στη δήλωση Χρυσόγονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση