ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσίπρας: Κοντά σε ολιστική συμφωνία

Καζνέβ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Είναι απολύτως εφικτή η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης Μάρτιου» επέμεινε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι συζητήσεις είναι πολύπλοκες, είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί έχουν πάει και σε μια πολύπλοκη συμφωνία και συζητείται το πακέτο μέτρων και αντίμετρων.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος γιατί βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια «ολιστική συμφωνία», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνει μονό τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Αφορά και τη δεκαετία μετά το πρόγραμμα που περιλαμβάνει την απομείωση του χρέους αλλά και την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «έχει γίνει πια σε όλους κατανοητό πως μια ολιστική συμφωνία είναι σε καλό όλων των Ευρωπαίων».

«Η Γάλλια στέκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας όπως κάνει και τώρα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η οποία ευελπιστώ ότι θα κλείσει γρήγορα» τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος Πρωθυπουργός .

«Πιστεύω ότι θα έχουμε καλούς συμβιβασμούς, και θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις ς του Eurogroup του 2016» πρόσθεσε ο κ. Καζνέβ αναφερόμενος στο θέμα του χρέους. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», παρατηρώντας ότι «μεταρρυθμίσεις συνεχίζουμε να κάνουμε και στη Γαλλία».

Και οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στις άριστες σχέσεις των δυο χώρων, με τον κ. Τσίπρα να ευχαριστεί τον κ. Καζνέβ για τη διαρκή στήριξη της Γαλλίας. Ερωτηθείς αν θα στηρίξουν και άλλες χώρες τις ελληνικές θέσεις για το χρέος στα επόμενα Eurogroup, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θέλω να πιστεύω πως σε αυτές τις συζητήσεις δεν θα είναι αποκλειστικά μόνος του ο κ. Σαπέν που θα στηρίζει τις απόψεις της Ελλάδας».

Πάντως, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ερωτηθείς για τη συμμέτοχη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είπε νωρίτερα ότι αν αποχωρήσει το Ταμείο τίθεται θέμα αξιοπιστίας του προγράμματος. «Το Ταμείο μετέχει από το 2010 στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν αποχωρήσει θα θιγεί η αξιοπιστία, άρα θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες συμφωνίες με το ΔΝΤ. Και εδώ, η Γαλλία δρα ώστε όλοι να επιδείξουν κατανόηση» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση