ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρήτη: Συλλήψεις αλλοδαπών για δεκάδες κλοπές αντικειμένων από οχήματα

Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι αρχές εξιχνίασαν 55 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από αυτοκίνητα, που έγιναν στη Νεάπολη Λασιθίου, στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα.

Πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο υπηκόους Συρίας, ηλικίας 47 και 31 χρονών, έναν 39χρονο από την Παλαιστίνη, έναν 47χρονο από την Αλγερία και έναν 45χρονο από το Ιράκ, που σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί ενεργώντας μαζί, είχαν διαπράξει από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο 2017, συνολικά 55 διαρρήξεις οχημάτων, κυρίως από υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων (laptop, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα) ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 17.385 ευρώ, ενώ το σύνολο του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε, ανέρχεται στις 3.796 ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, τσάντες, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, ρολόγια, μαχαίρια, είδη ένδυσης και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου, και η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X