ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλαλούμ με τη διαδρομή του τρομο-δέματος που χτύπησε τον Λ.Παπαδήμο

Από εξετάσεις που έγιναν στα μηχανήματα ακτίνων Χ δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το επίμαχο δέμα πέρασε από εκεί

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τη διαδρομή που ακολούθησε το παγιδευμένο δέμα προτού φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου προσπαθεί να χαρτογραφήσει η Αστυνομία, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών όσον αφορά το πού ελέγχθηκε η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Μέλος της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου, που χειρίστηκε την αλληλογραφία του την ημέρα της βομβιστικής επίθεσης, δήλωσε ότι παρέδωσε το τρομο-δέμα στο φυλάκιο της Βουλής ώστε να ελεγχθεί στο μηχάνημα ακτινών Χ του κοινοβουλίου.

Το ίδιο προκύπτει από δηλώσεις προσωπικού φίλου του κ. Παπαδήμου, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο φίλος ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του είπε ότι ο παγιδευμένος φάκελος στάλθηκε για έλεγχο στη Βουλή, κι όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σημειώνεται ακόμα πως από την εξέταση που έγινε στα μηχανήματα ακτίνων Χ της ΤτΕ δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι το επίμαχο δέμα είχε περάσει από εκεί. Αντίθετα, τα μηχανήματα της Βουλής είναι παλαιότερης τεχνολογίας και δεν τηρούν αρχείο για τα αντικείμενα που πέρασαν από τις ακτίνες τους.

Διαψεύδουν κοινοβουλευτικές πηγές

Ωστόσο, κύκλοι του φρουράρχου της Βουλής διαψεύδουν ότι ο έλεγχος έγινε στο κοινοβούλιο.

Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα του χτυπήματος οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Σημειώνουν μάλιστα ότι για να περάσει οποιοσδήποτε αστυνομικός που δεν ανήκει στην ασφάλεια του κοινοβουλίου απαιτείται ειδική διαπίστευση, που δεν δόθηκε, ενώ για τη χρήση των μηχανημάτων X-ray χρειάζεται προσωπική εντολή του φρουράρχου, που ούτε καν ζητήθηκε.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι το προσωπικό που έχει την ευθύνη των μηχανημάτων X-ray, είναι άρτια εκπαιδευμένο από εξειδικευμένες υπηρεσίες, με την τελευταία εκπαίδευσή τους να έχει γίνει μόλις προ τριών μηνών.

Σε κάθε περίπτωση για τη διευκόλυνση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με εντολή του φρουράρχου και του Προέδρου της Βουλής, δόθηκε ήδη το βίντεο που καταγράφει από κάμερα του προαυλίου τις εισόδους όλων των προσώπων που εισέρχονται στη Βουλή και περνάνε από τον ανιχνευτή X-ray, συνεπώς το οπτικό υλικό θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές θέλουν τη φρουρά της Βουλής να έχει αιτηθεί την αντικατάσταση ορισμένων εκ των υφιστάμενων ανιχνευτών X-RAY που δεν είχαν αλλάξει το 2010, με νεότερους ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας, που θα μπορούν να παράσχουν 1000% κι όχι 100% ασφάλεια.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το αίτημα αυτό να βρίσκεται ήδη στην τελική φάση υλοποίησής τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι και τα υπάρχοντα μηχανήματα παράσχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.

Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως το modus operandi θυμίζει τα τρομο-δέματα που στάλθηκαν τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου μία υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά ανοίγοντας το πακέτο.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ισχυριστεί πως ήταν υπεύθυνη για το δέμα προς τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακόμα οκτώ παγιδευμένα δέματα είχα βρεθεί στη συνέχεια στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με παραλήπτες επιφανείς έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X