ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:55
 

Αντιπρόεδρος ExxonMobil: Περιμένουμε την κυβέρνηση για τις έρευνες στην Κρήτη

Δήλωσε ενθουσιασμένος από τις προοπτικές των οικοπέδων δυτικά και νοτιοδυτικά της μεγαλονήσου

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού, ExxonMobil, Τρίσταν Άσπρει, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις προοπτικές των οικοπέδων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι αναμένει την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

«Η κοινοπραξία (Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ) πρέπει ακόμα την τελική χορήγηση των αδειών από την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να εγκρίνει τις έρευνες πριν αρχίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα για να δούμε αν επιβεβαιώνονται τα "γεωλογικά μας προαισθήματα"» δήλωσε o κ. Ασπρέι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες αυτού του χώρου, είναι μια τεράστια περιοχή που δεν έχει δει ποτέ μια σύγχρονη εξερεύνηση, έτσι νομίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εκεί», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας εξήγησε πως το πρώτο μέρος του προγράμματος εξερεύνησης της κοινοπραξίας θα επικεντρωθεί στη συγκέντρωση σεισμικών δεδομένων, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν τα «γεωλογικά προαισθήματά τους μπορούν να μεταβληθούν σε ευκαιρίες για γεωτρήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόκληση των γεωτρήσεων στην Κρήτη σε οικόπεδα, που έχουν βάθος 3.000 χιλιομέτρων, ο κ. Ασπρέι διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι πέρα από τις σημερινές δυνατότητες της βιομηχανίας».

«Είναι προφανές ότι, αν υπάρξουν σημαντικές νέες ανακαλύψεις και πρόσθετες εξελίξεις, η περιοχή θα μπορούσε, ναι, να γίνει ένας πολύ σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να εμπορευθεί ενδεχομένως πέραν αυτής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil σχολιάζοντας τις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου μετά την ανακάλυψη του γιγάντιου κοιτάσματος Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου και την γεώτρηση στην Κύπρο.

Στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές στο κυπριακό οικόπεδο 10, δεδομένων των πρόσφατων ανακαλύψεων στα κυπριακά ύδατα - όπως η Αφροδίτη και η Καλυψώ. Για να είναι ωστόσο οποιοδήποτε ανακάλυψη εμπορικά βιώσιμη, συνέχισε, θα χρειαστεί να υπάρξουν κοιτάσματα μεγάλου μεγέθους αποσαφηνίζοντας ότι δεν εξαρτάται μόνο από την ποσότητα του αερίου που θα βρεθεί, αλλά και από την ποιότητα του κοιτάσματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X