ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

Απόπειρα ακύρωσης του πορίσματος για το Μάτι

Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί από τον αμίαντο μόλις 8-10 κατοικίες από τις 300 που έχουν καταστραφεί

Newsroom Κ, Αθήνα

Ζήτημα ακυρότητας του πορίσματος που συνέταξε ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας της εισαγγελίας Πρωτοδικών, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δ. Λιότσος, φέρεται να έχουν θέσει θεσμικοί παράγοντες που μετέχουν στη διαδικασία επιμερισμού των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο πυραγός κατέθεσε το πολυσέλιδο πόρισμά του το πρωί της Δευτέρας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και σε αυτό φέρεται να επισημαίνει λάθη και παραλείψεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της «Κ», παράγοντες που μετέχουν στη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς εγείρουν ζήτημα ακυρότητας του πορίσματος που συνέταξε μετά δύο μήνες ερευνών ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής. Οσοι αμφισβητούν την ισχύ της έρευνας επισημαίνουν ότι ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας φέρει τον βαθμό του πυραγού και, ως εκ τούτου, δεν δύναται να ελέγχει ενέργειες ανωτέρων του στην ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ορισμένοι, μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η μη διακοπή της έρευνας από τον πυραγό συνιστά αδίκημα! 

Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ανάμεσα σε εκείνους που εγείρουν ερωτήματα για την ισχύ του πορίσματος είναι και η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία έχει αναλάβει να διερευνήσει εάν αυθαίρετες κατασκευές στο Μάτι εμπόδισαν τον κόσμο να κατέβει στις παραλίες. Το ζήτημα έχει τεθεί και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και επικεφαλής της έρευνας για το Μάτι Ηλία Ζαγοραίο, ενώ πιέσεις στον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα φέρεται να ασκήθηκαν με το ίδιο πρόσχημα και από το εσωτερικό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο διάστημα που διήρκεσε η έρευνά του. Στο μεταξύ χθες, στο θέμα που ανέκυψε με την καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης για την πυρκαγιά στο Μάτι παρενέβη και ο ένας από τους συνηγόρους των συγγενών των θυμάτων, ο κ. Αντώνης Φούσας.

Με επιστολή - αίτησή του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησε την ανάκληση του εγγράφου με το οποίο η κ. Ξένη Δημητρίου φέρεται να ζητούσε από την εισαγγελία Πρωτοδικών να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης και να περιμένει το πόρισμα της επιθεωρήτριας Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. «Οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων σάς παρακαλούν να προβείτε στην ανάκληση του εγγράφου σας αυτού και να αφήσετε ελεύθερο και απερίσπαστο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει κυριαρχικά, ανέλεγκτα και αρμοδίως τα νόμιμα δικαιώματά του», αναφέρεται στην επιστολή που συνέταξε χθες ο κ. Φούσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X