ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:44
 

Προειδοποιητική βολή κατά Τουρκικού πλοίου στη Ρόδο

Ο πλοίαρχος αρνήθηκε έλεγχο από το Λιμενικό για ύποπτο φορτίο

Newsroom Κ, Αθήνα

Σκηνικό έντασης κοντά στη Ρόδο προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι με αφορμή ένα περιστατικό όπου Τουρκικό εμπορικό πλοίο αρνήθηκε έλεγχο του Ελληνικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από την Ελλάδα φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο  σκάφους του λιμενικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποιητική βολή σε ασφαλές σημείο του πλοίου από το πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ονομάζεται «act» και υπήρχαν στοιχεία ότι μετέφερε κάτι ύποπτο ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για φορτίο με ναρκωτικά. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ αρνήθηκε να οδηγήσει το πλοίο σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενικών στο λιμάνι της Ρόδου, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Για το συμβάν το Ελληνικό Λιμενικό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει. «Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές».

Αρνήθηκα τον έλεγχο είπε ο Τούρκος Πλοίαρχος

Πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου M/V ACT, είναι ο Σαμί Καλκαγιάν, ο οποίος σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, επιβεβαίωσε ότι το Λιμενικό τον διέταξε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο. Σύμφωνα με το Reuters ο καπετάνιος αρνήθηκε τον έλεγχο αν και προειδοποιήθηκε ότι θα ριχνόντουσαν προειδοποιητικές βολές εάν δεν σταματούσε το πλοίο για έλεγχο. Την ίδια ώρα τα Τουρκικά μέσα για προφανείς λόγους ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Ελλάδας να επιβάλει τα 12 μίλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X