ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερευνα της δικαιοσύνης για τον ρόλο του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ

Εμφανίζεται ως συνεργάτης και συνομιλητής στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι προωθούσε συμφέροντα της εταιρείας ΕΛFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Newsroom Κ, Αθήνα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη, με βάση δημοσιεύματα που του διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την παραγγελία «για τις δικές σας ενέργειες».

Κατά τα δημοσιεύματα, που αποτέλεσαν το υλικό για να παρέμβει η δικαιοσύνη, ο Μανώλης Πετσίτης, εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης και συνομιλητής στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι προωθούσε συμφέροντα της εταιρείας ΕΛFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου αυτή να μην πληρώνει, αφήνοντας «φέσι» στη ΔΕΠΑ πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, διαβιβάστηκαν και στους ανακριτές που χειρίζονται παρεμφερείς υποθέσεις, σχετιζόμενες με την υπόθεση ΔΕΠΑ - ΕΛΦΕ.

Ειδικότερα στην υπόθεση του πρώην διευθύντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη που άφησε η εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη (ΕΛFE).

Ο ίδιος ο Θ.Κιτςάκος με δήλωση του έχει υποστηρίξει, ότι οι κινήσεις και οι αποφάσεις τους ήταν σε γνώση αρμοδίων υπουργών,ενώ έχει μιλήσει δημόσια και για τον ρόλο Πετσίτη στη ΔΕΠΑ,σημειώνοντας μεταξύ άλλων. «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». Ο κ. Πετσίτης «την ίδια περίοδο είχε προσληφθεί στην εταιρεία ELFE λαμβάνοντας έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό».

Επίσης, τα δημοσιεύματα για τον Μανώλη Πετσίτη, διαβιβάστηκαν και στην ανάκριση για τα χρέη της ΕΛΦΕ προς τη ΔΕΠΑ για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη μετά από μήνυση της ΔΕΠΑ κατά του επιχειρηματία και έντεκα ακόμη πρόσωπων, για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τη μήνυση οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Στο πλαίσιο των ερευνών της δικαιοσύνης για την εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη, την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του επιχειρηματία και τεσςάρων συνεργατών του μετά από μήνυση της Alpha Bank για ανεξόφλητα δάνεια.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, το 2016, στην οποια καταγγέλεται,πως η μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, ήταν παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση.

Η τράπεζα κατήγγειλε, ότι στόχος της μεταβιβάσης ήταν η ΕΛFE να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο, ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα. Την ίδια ώρα όμως, οι αλλες δυο εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που είχαν πλέον την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είχαν και τα κέρδη, χωρίς υποχρέωση καταβολής των χρέων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα του ιού, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών πλέον να ανέρχεται σε 14.400.

Ελλάδα: Μίνι lockdown στο τραπέζι

Από τα 322 εγχώρια κρούσματα, 212 εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 11 σχετίζονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ