ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:38
 

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κοτζιά για το Αγαθονήσι

To τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι προσπαθεί να διαλύσει τις σχέσεις των δυο χωρών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δήλωση εναντίον του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εξέδωσε και πάλι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να διαλύσει τις προσπάθειες των δύο χωρών για ενίσχυση της καλής γειτονίας και συνεργασίας και ζητά να δοθεί τέλος στις ενέργειές του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν ανακοινωθεί και παλαιότερα στην κοινή γνώμη με διάφορες αφορμές".

Η Τουρκία, προστίθεται, πάντοτε βασίστηκε στο διεθνές δίκαιο και έδειξε σεβασμό. "Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά με προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και εμάς στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο".

Αναφέρεται περαιτέρω ότι η "η Τουρκία αποδίδει σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και δια της ειρηνικής οδού. Με βάση αυτή την αντίληψη, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου".

Οπως προστίθεται, "με καταγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εκπλήρωση των απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα"

Με αυτή την αφορμή, καταλήγει, "είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X