ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποιημένη η Αγκυρα με τη στάση της Αθήνας

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την επιστροφή των δυο στρατιωτικών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στην πρόσφατη περιπέτεια των δυο Τούρκων στρατιωτικών στα ελληνικά σύνορα. Η τουρκική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαμεσολάβηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου και τονίζει ότι τέτοιου είδους κινήσεις έρχονται να αλλάξουν προς θετική κατεύθυνση το συνολικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά.

Σε συνδυασμό με τις σχετικές πληροφορίες της «Κ», για το όλο ζήτημα τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο κ. Ακάρ, ο οποίος έλαβε μέρος σε μια δεξίωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εθνική εορτή του Αφγανιστάν, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο.

Τι δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΑ;

«Στα πλαίσια των συμφωνιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα, διεξάγεται ένας αγώνας. Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα έλαβε χώρα ένα συμβάν. Οι ελληνικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση δυο στρατιώτες μας. Στη συνέχεια, στα πλαίσια των επαφών και συνομιλιών που ακολούθησαν και την τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυο στρατιώτες μας επιστράφηκαν στις τουρκικές αρχές. Σε αυτή την υπόθεση η θετική και εποικοδομητική στάση που τήρησαν οι δυο πλευρές αποτέλεσαν ένα καλό παράδειγμα για τις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε ο κ. Ακάρ. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην διευθέτηση της υπόθεσης.

Παρόμοιο κλίμα επικρατεί στους κυβερνητικούς της Άγκυρας. Στη τουρκική πρωτεύουσα ξεχωρίζει το μήνυμα προς την Αθήνα ότι «τέτοιους είδους συμπεριφορές και εκδηλώσεις καλής φιλίας και συμπαράστασης έρχονται να αλλάξουν το κλίμα στα ελληνοτουρκικά και να ανοίξουν τον δρόμο για συνεργασία σε πολλά πεδία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X