ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβάδισμα 10% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Newsroom Κ, Αθήνα

Σταθερά υψηλή διαφορά 10 μονάδων διατηρεί η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 23, 26 και 27 Μαρτίου, σε δείγμα 1.452 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 32,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 22,5%. Σε σύγκριση με την ανάλογη δημοσκόπηση του περασμένου Φεβρουαρίου, η Ν.Δ. παραμένει σταθερή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει κατά μία μονάδα. Στην τρίτη θέση βρίσκονται η Χρ. Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, ενώ εντός Βουλής εντοπίζεται και το ΚΚΕ με 6%, εικόνα η οποία αποτυπώνει ένα σκηνικό πεντακομματικού Κοινοβουλίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με τις εθνικές. Συγκεκριμένα, το 76% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι». Αντιθέτως, απάντηση «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι» δίνει το 13% των ερωτηθέντων, ενώ 11% δηλώνει αναποφάσιστο.

Η οικονομία και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελούν ορισμένα από τα κύρια κριτήρια των ψηφοφόρων στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για το 22% πρώτο κριτήριο είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Το 20% των ερωτηθέντων τοποθετεί σε αυτή τη θέση τους φόρους (προφανώς τη μείωσή τους). Για το 17% των ερωτηθέντων η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο. Στο ερώτημα «μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ποιο κόμμα θα θέλετε να είναι πρώτο;», η Ν.Δ. προηγείται με 12 μονάδες διαφορά. Σε αυτό το ερώτημα 38% απαντά «Ν.Δ.», το 26% «ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ένα υψηλότατο ποσοστό (24%) απαντά «κανένα από τα δύο».

Η παράσταση νίκης είναι, επίσης, εμφατικά υπέρ της Ν.Δ., καθώς το 61% πιστεύει ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές, σε αντίθεση με μόλις 23% που θεωρεί πως θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται, επίσης, ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός (36%), με τον Αλ. Τσίπρα να συγκεντρώνει 25%. Υψηλότατο ποσοστό θετικών απαντήσεων (33%) συγκεντρώνει η διατύπωση «κανείς από τους δύο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση (53%), ενώ, αντιθέτως, η Ν.Δ. υψηλή (82%). Παρά τη χαμηλή του συσπείρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει και καθαρές μετακινήσεις ψηφοφόρων του σε μεγάλα ποσοστά και συγκεκριμένα το 14% που μετακινείται προς τη Ν.Δ. και το 7% το οποίο εμφανίζεται να κινείται στο ΚΙΝΑΛ. Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων. Συγκεκριμένα, το 29% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη Ν.Δ. το 8%, από τη Χ.Α. το 5% και ένα ποσοστό 7% από τους ΑΝΕΛ. Οι ερωτηθέντες καλούνται να χαρακτηρίσουν και την προσωπική οικονομική κατάστασή τους. Το 40% απαντούν «μέτρια», το 13% «άνετη και πολύ άνετη» και το 40% «δύσκολη και πολύ δύσκολη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X