ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σακελλαροπούλου: Άνθος φυτρωμένο στη μνήμη όλων μας ο Μίκης Θεοδωράκης

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί εν συνεχεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων

ΚΥΠΕ

Ο Μίκης Θοεδωράκης «θα είναι πάντα εδώ, ένα άνθος φυτρωμένο στην ώριμη μνήμη όλων μας», είπε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που διεξάγεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί εν συνεχεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου θα αποτελέσει την τελευταία του κατοικία, σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου.

Απευθύνοντας το «ύστατο χαίρε» στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη, παρουσία πλήθος κόσμου, αξιωματούχων και δημόσιων προσωπικοτήτων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο μαχητικό, χειμαρρώδη και ακατάβλητο, που υπήρξε «σύμβολο και παράδειγμα μαζί».
 
«Έλληνας και οικουμενικός, ο Μίκης Θεοδωράκης», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου «διακινδύνευσε για χάρη των κοινών», μετατρεπόμενος σε έναν παιδαγωγό του έθνους στον δρόμο για τη σφυρηλάτηση της εθνικής ταυτότητας.

«Με σεβασμό και συγκίνηση, εκ μέρους όλων των Ελλήνων, αποχαιρετώ τον Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι πάντα εδώ, ένα άνθος φυτρωμένο στην ώριμη μνήμη όλων μας», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στου αγώνες που έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι υπήρξε «άνθρωπος της πράξης και ταυτόχρονα ρομαντικά υπερβατικός», που «κατάφερε, ως το τέλος της ζωής του, να ηλεκτρίζει με την παρουσία του το συναίσθημα όλων μας, αποτελώντας έναν παιδαγωγό του Έθνους, που με την πολιτισμική και κοινωνική του παρέμβαση άλλαξε την Ελλάδα και τον καθένα μας, με τρόπο πιο έμμεσο αλλά και πιο βαθύ απ’ όσο μπορούμε να διαγνώσουμε σήμερα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης «διέρρηξε τα όρια της εθνικής μας μοναξιάς, της ηττοπάθειας, της αποθάρρυνσης, και συνταιριάζοντας το εθνικό με το πανανθρώπινο, έδειξε έναν δρόμο για τη σφυρηλάτηση της νεοελληνικής μας ταυτότητας», ανέφερε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση