ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Φανάρι σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Με φόντο τις συζητήσεις περί της απόφασης του κ.κ. Βαρθολομαίου να ζητήσει την παραίτησή του.

Newsroom Κ, Αθήνα

Καθοριστική συνάντηση για τον θώκο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα έχει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Και αυτό, διότι το ταξίδι του κ. Δημητρίου γίνεται με φόντο τις συζητήσεις περί της απόφασης του κ.κ. Βαρθολομαίου να ζητήσει την παραίτηση του κ. Δημητρίου.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα μεταβεί στο Φανάρι προκειμένου να ενημερώσει τον Πατριάρχη για τις τρέχουσες υποθέσεις της Αρχιεπισκοπής. Στελέχη της Αρχιεπισκοπής ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι ο κ. Δημήτριος θα παρουσιάσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη βελτίωση που έχει επέλθει στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής –ενδεικτικά, μιλούν για σταθεροποίησή τους–, μετά και τις καταγγελίες για κατάχρηση των κονδυλίων που είχαν συγκεντρωθεί για την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης. Επίσης, ο κ. Δημήτριος σκοπεύει να ενημερώσει τον κ.κ. Βαρθολομαίο για τις διοικητικές αλλαγές στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Bοστώνης.

Μάλιστα, το ταξίδι του κ. Δημητρίου, ύστερα από ένα και πλέον χρόνο, στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται ως αναγκαίο, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος έχει αρνηθεί να παραιτηθεί όπως τον έχει καλέσει ο Οικουμενικό Πατριάρχης, ζητώντας ο ίδιος να λύσει τα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής.

Ωστόσο, εκκλησιαστικοί παράγοντες μιλούν για οριστική λύση του... δράματος κατά τη σημερινή συνάντηση, ερμηνεύοντας τον λόγο του κ. Δημητρίου, το Μεγάλο Σάββατο στην Αγία Τριάδα, ως απολογισμό της εικοσαετούς διακονίας του στην Αρχιεπισκοπή. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 ο κ. Δημήτριος διορίστηκε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με σκοπό να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις που προκάλεσε η θορυβώδης τριετής θητεία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος. Στην αρχή κέρδισε τα εύσημα για την επούλωση πληγών, αλλά από νωρίς επισημάνθηκε ότι δεν διέθετε διοικητική εμπειρία. Το καλοκαίρι του 2017, διέρρευσαν πληροφορίες ότι η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ηταν η αρχή της υποχώρησης της στήριξης προς τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X