ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες επικαλείται ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Ουγγαρία

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom Κ, Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Συνεργασία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ενώπιον του δικαστηρίου επικαλέστηκε φερόμενο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθη με πλαστό ελληνικό διαβατήριο τον περασμένο Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, όπως μετέδωσε η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ουγγρικού Τύπου, ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ήταν εγκατεστημένος στην Αθήνα με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ είχε αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα το 2016.

Πριν από μερικά 24ωρα, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε ότι η Europol έχει στην κατοχή της βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που προσομοιάζει με τον συλληφθέντα, να συμμετέχει σε αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη στις 14 Ιουλίου 2016 στην Λέρο όπου αφίχθη με ομάδα άλλων παράτυπων μεταναστών προερχόμενος από τα τουρκικά παράλια.

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου του 2017 είχε ολοκληρωθεί η εξέταση του αιτήματος για χορήγηση ασύλου που είχε καταθέσει στις ελληνικές αρχές και αναγνωρίστηκε ως πολιτικός πρόσφυγας. Μέχρι τότε δεν υπήρχε καταχώρηση του συλληφθέντα ούτε στις βάσεις δεδομένων των ελληνικών αρχών ούτε σε αυτές των αξιωματούχων της Europol που βρίσκονται στη Λέρο στο πλαίσιο των δευτερογενών ελέγχων που διεξάγονται για τους παράτυπους μετανάστες.

Την 1η Ιουλίου 2018, οι βελγικές αρχές έστειλαν πληροφορίες στις ελληνικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες ο ύποπτος κατηγορείται για διακίνηση παράτυπων μεταναστών και είναι μεσαίο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας κατέστησε σαφές ότι τα εν λόγω δεδομένα ήταν πληροφοριακά και ως εκ τούτου δεν επαρκούσαν ώστε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες και να ανακληθεί το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα που του είχε αναγνωριστεί.

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2018, συνελήφθη στην Ουγγαρία με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα για τη σύλληψή του και με την σειρά της η ΕΛ.ΑΣ απέστειλε έγγραφο στην Υπηρεσία Ασύλου με το οποίο την καλεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανάκληση του καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X