ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:21
 

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Διαγραφή εάν δεν παραδώσεις την έδρα

O Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχολιασμό μέσω δήλωσης.

Newsroom Κ, Αθήνα

Διορία έως την Παρασκευή έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση, η οποία σημειωτέον διήρκεσε λιγότερα από μια ώρα ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Στη συνέχεια, μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχολιασμό μέσω δήλωσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δευκρίνισε δε ότι θα διαγράψει τον βουλευτή πριν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία ψηφίζεται το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, προκειμένου «να μην ψηφίσει την παράδοση της Μακεδονίας».

Σημειώνεται ότι είτε διαγράφοντας τον «αποστάτη» Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο ή μέσω της παραίτησης του εν λόγω βουλευτή και παράδοση της έδρας αμέσως μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» από τη Βουλή αύριο τη βουλευτική έδρα θα καταλάβει ο κυβερνητικός Τέρενς Κουίκ.

Ως γνωστόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, η οποία ξεκίνησε το 2015 με έντεκα μέλη, έφθασε στον κρίσιμο αριθμό «5», που είναι και το όριο σύμφωνα με τον Κανονισμό προκειμένου να εξακολουθεί να θεωρείται συγκροτημένη ομάδα: η απώλεια έστω και ενός βουλευτή θα προκαλέσει και στους Ανεξάρτητους Ελληνες ό,τι ακριβώς συνέβη προσφάτως με το Ποτάμι. Οι εναπομείναντες τέσσερις βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου τους, θα θεωρούνται πλέον απλώς «ανεξάρτητοι, ενώ ο κ. Καμμένος θα χάσει και το δικαίωμα συμμετοχής σε συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως επιπέδου πολιτικών αρχηγών. Η «διάλυση» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνεπάγεται, επίσης, ότι δεν θα διαθέτουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες γραφεία στο Κοινοβούλιο, μετακλητούς υπαλλήλους κ.ά.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι ουδεμία επίπτωση θα έχει μια τέτοια εξέλιξη όσον αφορά τα προβλεπόμενα από τον νόμο και την εκλογική νομοθεσία για τη λειτουργία των κομμάτων. Με άλλα λόγια, η διάλυση μιας Κ.Ο. βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού της Βουλής, δεν θα σημάνει ότι, μεταξύ άλλων, θα υπάρξει περικοπή στην κρατική επιχορήγηση, στη διάθεση (προεκλογικού) τηλεοπτικού χρόνου για τους εκπροσώπους των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, και στο περιθώριο έντονων δημόσιων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους έως χθες κυβερνητικούς εταίρους, από τη Δευτέρα αναμενόταν η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου επί της γνωστής ενστάσεως που εξέφρασε προσφάτως ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με την οποία μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται αναγνωρισμένη Κ.Ο. αφού με την προσθήκη του προερχόμενου από την Ενωση Κεντρώων κ. Αρ.Φωκά θα διαθέτει πέντε βουλευτές ακόμη και μετά την «αποχώρηση» του κ. Παπαχριστόπουλου.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει η «ρήτρα» στον Κανονισμό πως οι πέντε θα πρέπει να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, άπαντες χθες εκτιμούσαν πως η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν μπορούσε παρά να είναι μη σύμφωνη με την εκδοχή του Πάνου Καμμένου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X