ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με πιο τρόπο το Galaxy S7 ανέβασε τον πήχη στη μάχη με την Apple

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK

Η Samsung ρίχνει τον μεγάλο της άσο στο τραπέζι των smartphones, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της τεχνολογίας, με μία συσκευή που ψάχνει για αντίπαλο.

Κομψή σχεδίαση, απίθανη κάμερα, ταχύτατος επεξεργαστής και μπαταρία με μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά περισσότερα από ένα smartphone. Κι όμως, η Samsung φρόντισε να εξοπλίσει με ακόμη περισσότερα το νέο της καμάρι, με την επιστροφή της κάρτας microSD και της αδιάβροχης κατασκευής να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Η δυνατή απόδοση, η ανθεκτικότητα και οι προηγμένες λειτουργίες της κάμεράς του αποτελούν, μαζί με την ισχυρότατη μπαταρία του, τα μεγαλύτερα ατού του και δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι προπαραγγελίες του κινητού είναι ήδη πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία.

Ο κάτοχός του θα αντιληφθεί από την πρώτη ημέρα εντατικής χρήσης πως το Galaxy S7 ανταποκρίνεται πέραν του ικανοποιητικού, με τον ισχυρό επεξεργαστή του να μη διστάζει πουθενά, ακόμη κι όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο και τραβάτε φωτογραφίες όλη την ώρα, με την ικανότατη μπαταρία του να σας βγάζει από το άγχος της συχνής φόρτισης.

Κομψός σχεδιασμός και λειτουργικότητα
Το 5,1 ιντσών Galaxy S7 και το 5,5 ιντσών S7 Edge είναι κατασκευασμένα από 3D γυαλί και μέταλλο, συνδυασμένα σε έναν κομψό και ανθεκτικό σχεδιασμό με εργονομικές καμπύλες, για πιο άνετο κράτημα. Από την εργασία έως και την ψυχαγωγία, η νέα Always-On οθόνη της συσκευής προσφέρει στους χρήστες μία απλοποιημένη εμπειρία, χωρίς να χρειάζεται καν να αγγίξουν την οθόνη και χωρίς να ανησυχούν πλέον μήπως χάσουν μία κλήση ή μία σημαντική ειδοποίηση.

Οι δύο νέες συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό και στην σκόνη, με πιστοποίηση IP68, που τους επιτρέπει να παραμείνουν μέσα στο νερό σε βάθος 1,5 μέτρου, για έως και μισή ώρα. Με τη σειρά της, η εξελιγμένη εμπειρία χρήστη του S7 Edge, «edge UX», προσφέρει άνεση και αυξημένη απόδοση, δημιουργώντας εύκολα shortcuts για τις αγαπημένες λειτουργίες του χρήστη, όπως το e-mail, τη λειτουργία selfie, η τη λειτουργία «πανόραμα» ή άλλες εφαρμογές τρίτων.

Προηγμένη κάμερα
Τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge διαθέτουν την πρώτη Dual Pixel κάμερα σε smartphone, για ακόμη πιο φωτεινές και ευκρινείς φωτογραφίες, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Χάρη στους πιο φωτεινούς φακούς με πιο ευρύ διάφραγμα και με μεγαλύτερο pixel, η κάμερα έχει πιο γρήγορη ταχύτητα κλείστρου και πιο ακριβές autofocus. Η δε νέα λειτουργία της κάμερας, Motion Panorama, φέρνει την κίνηση σε παραδοσιακές πανοραμικές φωτογραφίες, προσφέροντας στον χρήστη μία καθηλωτική οπτική εμπειρία.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάμερα των 12 megapixels είναι ανώτερες σε ποιότητα απ’ εκείνες που βγάζει η προηγούμενη έκδοση του κινητού, S6, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα MP. Οι φωτογραφίες είναι κρυστάλλινες, ακόμη και στα σκοτεινότερα μέρη και μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν, ακόμα και στη μεγάλη οθόνη ενός laptop, χωρίς να χάνουν από την ποιότητά τους.

Ενισχυμένες επιδόσεις
Tα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge διαθέτουν τεχνολογία γρήγορης ενσύρματης και ασύρματης φόρτισης. Επίσης, η υβριδική υποδοχή της κάρτας SIM επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν microSD card έως και 200 GB, για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Η microSD απουσίαζε από το S6, εφόσον συμβίβαζε την απόδοση της συσκευής, τώρα όμως, με τις επιδόσεις του S7, έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Η επιστροφή της κάρτας δεν σημαίνει απλώς ότι μπορεί κάποιος να περάσει τον τεράστιο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο του εκεί, αλλά να περάσει σε αυτήν μία κινηματογραφική ταινία για παράδειγμα, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει offline. Γλιτώνει, επιπλέον, την αγορά της ακριβότερης έκδοσης με τα περισσότερα GB, κάτι που δεν διαθέτει το iPhone.

Πέραν όλων των πιο πάνω, η Samsung προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις του hardware και του λογισμικού της, για να βελτιστοποιήσει την απόδοση στο gaming. Ο δυνατός επεξεργαστής και η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα μπαταρίας διασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για παιχνίδι, ενώ το εσωτερικό σύστημα ψύξης προφυλάσσει τη συσκευή από υπερθέρμανση. Μία νέα λειτουργία για gamers, το «Game Launcher», επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται την κατανάλωση της μπαταρίας και να ελαχιστοποιούν τις ειδοποιήσεις.

Οι φανατικοί, μάλιστα, gamers μπορούν να καταγράψουν τις εμπειρίες ενώ παίζουν ή να μοιραστούν την οθόνη τους για να παίξουν με άλλους. Τέλος, σε συνδυασμό με το Vulkan API, τα S7 και S7 Edge δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια με υψηλού επιπέδου γραφικά, με τη μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας.

Ένα από τα λίγα ψεγάδια του κινητού είναι οι πιο «πλαστικοποιημένες» selfies της κάμερας των 5 MP και το δεξιό κουμπί on-off της συσκευής, που μπορεί να πατηθεί από μόνο του σε μία τσάντα και να σπαταλήσει άσκοπα ενέργεια.

Ακούραστη μπαταρία
Στην απρόσκοπτη «mobile εμπειρία» πάνω στην οποία έχει στοχεύσει η Samsung με το νέο Galaxy S7, συνδράμει και η μεγάλης ανθεκτικότητας μπαταρία του, που επιτρέπει μέχρι και 16-17 ώρες video playback, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο smartphone, αφήνοντας αρκετά πίσω το iPhone 6S, που πετυχαίνει γύρω στις 10,5 ώρες playback.

Σε περίπτωση που πάει κάποιος διακοπές και χρησιμοποιεί έντονα το κινητό, φωτογραφίζοντας και σερφάροντας όλη την ημέρα, θα διαπιστώσει πως η ζωή της μπαταρίας του μπορεί να τον αντέξει από τις πρωινές ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα. Εάν ποτέ νιώσετε πως χρειάζεστε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, υπάρχει πάντα το S7 Edge.

 

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X