ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Playstation VR: Το PS4 «φορά» γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Τον Οκτώβριο θα ανέβουν στα ράφια των καταστημάτων σε τιμή λιανικής τα 450€

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τον Οκτώβριο θα ανέβουν στα ράφια των καταστημάτων τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας της Sony, Playstation VR. Mε οθόνη OLED υψηλής ευκρίνειας, ανάλυσης 1080p, οπτικό πεδίο 100 μοιρών και ενσωματωμένους αισθητήρες αναγνώρισης των κινήσεων του χρήστη, η νέα συσκευή του ιαπωνικού κολοσσού δεν αναμένεται να ξεπερνά σε τιμή λιανικής τα 450€.

Το κιτ εικονικής πραγματικότητας θα συνδέεται και θα συνεργάζεται με το Playstation 4 - κάτι που θεωρείται συστημικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών του συσκευών, αφού οι υπολογιστές που μπορούν να υποστηρίξουν τις δυνατότητες του Oculus Rift ή του HTC Vive για παράδειγμα, ξεπερνούν σε τιμή τα 1200 ευρώ ενώ το Playstation 4 κοστίζει μόνο το ένα τρίτο.

Το Oculus Rift που βγαίνει στο τέλος Μαρτίου θα στοιχίζει 633€ ενώ το Vive θα πωλείται από τα μέσα Απριλίου έναντι 875€.

Η Sony έχει ήδη δρομολογήσει την δημιουργία τουλάχιστον 100 τίτλων παιχνιδιών αποκλειστικά για το Playstation VR και εκτιμά ότι πριν το τέλος του 2016, θα έχει πουλήσει πάνω από 1,6 εκατομμύρια headsets, ενώ η αγορά «βάσης» των PS4 θα σκαρφαλώσει στα 53 εκατομμύρια την ίδια περίοδο.

To πακέτο θα περιλαμβάνει τα «γυαλιά» εικονικής πραγματικότητας και ασύρματα ακουστικά, ενώ από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, τουλάχιστον 50 τίτλοι παιχνιδιών θα είναι διαθέσιμοι, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της Sony, Αντριου Χιουζ. Μεταξύ των πλέον δημοφιλών τίτλων καιτο νέο Star Wars Battlefield.

Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι λιγότερο από το 1% των οικιακών υπολογιστών παγκοσμίως μπορούν να υποστηρίξουν την τεχνολογία των γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, αφού απαιτούνται πανίσχυρές κάρτες γραφικών και εφάμιλλοι επεξεργαστές, για να αποδίδονται με ακρίβεια οι εικόνες στις ευρυγώνιες οθόνες, με συχνότητες άνω των 90Hz.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X