ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

The future of sex

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK

Σεξ και τεχνολογία εισέρχονται με ορμητική ταχύτητα στη ζωή μας και ετοιμάζονται να προκαλέσουν σοκ στο κατεστημένο.

Όσοι έχετε δει την πασίγνωστη και ξεκαρδιστική κωμωδία «Sleeper», του υπέροχου Woody Allen, παραγωγής 1973, ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η μηχανή Orgasmatron, που παρουσιάζεται στην ταινία ως ένα δωμάτιο «φουτουριστικού σεξ», δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα στις μέρες μας. Την εικονική πραγματικότητα για να είμαστε πιο ακριβείς.

Σεξ και τεχνολογία έχουν έρθει κοντά όσο ποτέ, μετά και τα όσα αποκαλύφτηκαν στην πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων του Las Vegas, όπου η Holofilm Productions του Vancouver στον Καναδά, παρουσίασε ένα σετ από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, με τη βοήθεια των οποίων ο χρήστης θα μπορεί να βρεθεί εκπληκτικά κοντά στη δράση που εκτυλίσσεται σε μία ροζ ταινία. Θα μπορεί, δηλαδή, να γυρίσει το κεφάλι 180 μοίρες και να δει τι συμβαίνει όχι μόνο στο κέντρο, αλλά δεξιά και αριστερά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή του φουτουριστικού σεξ.

Απ’ εκεί και πέρα, η τεχνολογία γίνεται πιο προκλητική ή πιο τρομακτική, αναλόγως της προοπτικής του καθενός. Το σίγουρο είναι πως οι μελλοντικές γενιές θα απολαμβάνουν την εμπειρία του σεξ και της αυτοϊκανοποίησης με έναν πολύ προχωρημένο τρόπο, κατά τον οποίο οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας, τα ολογράμματα, τα «τονωτικά» κορμάκια και τα ερωτικά ρομπότ, θα αποτελούν ό,τι πιο καυτό κυκλοφορεί στην ηλεκτρονική πιάτσα.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως το σεξ όπως το ξέραμε ετοιμάζεται να αλλάξει, με την οπτική επαφή, τη δερματική επαφή και τον ιδρώτα να ενισχύονται τώρα από την ψηφιακή διάσταση. Η συμπερίληψη της τελευταίας στην εξίσωση του έρωτα, ωστόσο, δεν θα εξυπηρετεί απλώς σκοπούς σεξουαλικού πειραματισμού. Τα «πιτσουνάκια» που διατηρούν σχέση εξ αποστάσεως θα μπορούν, επιτέλους, να έρθουν ερωτικά πολύ πιο κοντά και αυτός είναι και ο λόγος που τα πιο πάνω gadgets και οι ερωτικές εφαρμογές θα αποτελούν σύντομα προϊόντα της επικρατούσας τάσης.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η OhMiBod παρουσίασε πρόσφατα το TASL (The Art of Science and Love), προϊόν που περιλαμβάνει ένα κοινό «sex toy» και μία εφαρμογή η οποία συνδέεται μαζί του. Προκειμένου να αποδείξουν ότι ο έρωτας χρειάζεται δύο για να είναι τέλειος, οι κατασκευαστές του TASL εξηγούν πως το ένα άτομο θα έχει το «sex toy» στο σώμα του και το άλλο άτομο θα το ελέγχει, είτε από το ίδιο δωμάτιο είτε από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και τα δύο άτομα, βεβαίως, θα βρίσκονται σε οπτική επαφή, μέσω βίντεο, με τη διαφορά ότι τώρα θα μπορούν να «αγγίξουν» το ένα το άλλο.

Παρόλο που τα τηλεκατευθυνόμενα sex toys δεν αποτελούν καινούριο πράγμα, εκείνο που κάνει το TASL να ξεχωρίζει είναι η υπόσχεση της αυξημένης ανθρώπινης συμμετοχής και της ομαλοποίησης του ρόλου της τεχνολογίας σε όλες τις πτυχές της σεξουαλικής ζωής ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Laura Berman, εμπειρογνώμονα των ερωτικών σχέσεων, η οποία έχει μελετήσει εις βάθος τον ρόλο της τεχνολογίας στο σεξ, προϊόντα όπως το TASL αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία του μέλλοντος. Η ίδια υποστηρίζει πως στις επόμενες δεκαετίες οι σεξουαλικές ασθένειες και οι «απρογραμμάτιστες» εγκυμοσύνες θα μειωθούν σημαντικά, καθώς το virtual sex είναι το απόλυτο safe sex. Η κ. Berman εξηγεί, ακόμη, πως άτομα με ανικανότητα θα μπορούν να έχουν μία καλύτερη σεξουαλική ζωή, χάρη σε «τονωτικά» κορμάκια ή στολές που θα βελτιώνουν δραματικά τις σεξουαλικές αισθήσεις.

Ο άντρας μου με απατά με την «ψηφιακή βοηθό» του
Το μεγάλο αρνητικό του virtual sex είναι ότι αρκετοί άνθρωποι θα προτιμούν τα τεχνολογικά gadgets από το να έρθουν σε φυσιολογική ερωτική επαφή, λόγω και του φόβου της δέσμευσης και αυτά τα άτομα αναμφίβολα θα απομονωθούν και θα κλειστούν περισσότερο στον εαυτό τους. Όπως περίπου συμβαίνει στη βραβευμένη με Oscar ταινία «Her», παραγωγής 2013, όπου ένας μοναχικός συγγραφέας, τον οποίο υποδύεται ο Joaquin Phoenix, ξεκινά μία αρρωστημένη ερωτική σχέση με μία ψηφιακή οντότητα, την Samantha, που μοιάζει περίπου με την Cortana, τη δημοφιλή «ψηφιακή βοηθό» της Microsoft.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, η πλατφόρμα Kiirroo, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο σεξ, επιτρέπει σε δύο άτομα που φοράνε στο σώμα δύο υψηλής τεχνολογίας «sex toys» (Pearl για το κορίτσι και Onyx για το αγόρι) να έρθουν σε ερωτική εξ αποστάσεως επαφή, μέσω smartphone ή PC, επιτρέποντάς τους να στείλουν ακόμη και χάδια ή τσιμπηματάκια.

Υποθέτω πως τα προβλήματα συνδεσιμότητας και οι ηλεκτρονικοί ιοί θα αποτελούν έναν εφιάλτη στη ζωή των οπαδών του φουτουριστικού σεξ. Το σίγουρο είναι πως -και σε αυτό συμφωνούν ευτυχώς όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη νέα τεχνολογία- τίποτα δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το αίσθημα της αυθεντικής, ανθρώπινης ερωτικής επαφής.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση