ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλησιάζει η ώρα του Galaxy Note 6

Η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει στους επόμενους μήνες μία εντυπωσιακή συσκευή, η οποία θα φέρει τεχνολογία αιχμής και επιδόσεις που θα της δίνουν τη δυνατότητα να «ξεκάνει» ακόμη και ένα laptop.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη τεχνολογική αναβάθμιση στα χρονικά της σειράς Galaxy Note, μιας και η έκτη έκδοση της συσκευής θα είναι σε θέση να τα βάλει με πολύ πιο μεγάλους παίκτες από το δικό της «μπόι».
Μπορεί η σειρά Galaxy S να αποτελεί τη ναυαρχίδα της Samsung, ωστόσο, η εκάστοτε κυκλοφορία μιας νέας συσκευής Note αποτελεί σπουδαίο νέο στον κόσμο των smartphones, μιας και διαθέτει άριστη τεχνολογία, ακτύπητη μπαταρία και ξεχωρίζει πάντα από τη μάζα χάρη στην υποδειγματική χρησιμότητά της.

Οι τελευταίες φήμες αναφέρουν πως το Galaxy Note 6 θα φέρει οθόνη 5,8 ιντσών QHD Super AMOLED, με ανάλυση 1.440x2.560 pixels, επεξεργαστή Snapdragon 823, μνήμη RAM 6 GB, χωρητικότητα μέχρι 256 GB, κάμερα 12 Megapixels και μπαταρία «μαμούθ» των 4.200 mAh. Η τελευταία υπολογίζεται να έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 48 ωρών (ισοπεδώνοντας ακόμη και πρωταθλητές «βαρέων βαρών» όπως το Huawei Mate 8), ενώ με όλες αυτές τις δυνατότητες το Note 6 θα μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τις επιδόσεις ενός laptop.

Σχεδόν σίγουρο είναι το γεγονός πως το Galaxy Note 6 θα είναι το πρώτο κινητό της Samsung, το οποίο θα φέρει θύρα USB Type-C, που θα αντικαταστήσει το microUSB και θα ακολουθήσει το παράδειγμα του ανταγωνισμού. H Type-C χρησιμοποιεί ένα νέo καλώδιο, καθώς και διαφορετικό σχεδιασμό port, που επιτρέπει στο πρώτο να τοποθετηθεί και από τις δύο πλευρές. Η Samsung καθυστέρησε την υιοθέτησή της, στερώντας το δικαίωμα από τους χρήστες των νέων Galaxy S7 και S7 Edge, στην προσπάθειά της να μη δυσαρεστήσει τους κατόχους του περιβόητου VR headset της, που χρησιμοποιεί το microUSB. Τώρα, όμως, έχει φτάσει η ώρα για το επόμενο βήμα, μιας και φημολογείται πως η κορεάτικη εταιρεία θα παρουσιάσει μαζί με το Note 6 και μία νέα έκδοση του Gear VR headset, με την καινούρια θύρα.

Το Galaxy Note 6 αναμένεται να πάρει τη θέση που θα έπαιρνε το S7 Edge+ στα ράφια της αγοράς ως το υπέρτατο phablet, με τη Samsung να μην προχωρεί με την κατασκευή του τελευταίου, μιας και οι πωλήσεις του S6 Edge+ ήταν απογοητευτικές.

Πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως το premium phablet της Samsung θα φέρει κυρτή οθόνη, αναβαθμισμένο πενάκι S pen stylus, θα είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Ορισμένες πηγές κάνουν μάλιστα λόγο για μία ευλύγιστη οθόνη, η οποία θα μπορεί να διπλώσει στην τσέπη, αλλά μένει να δούμε εάν η εταιρεία τολμήσει να παρουσιάσει από τώρα κάτι τέτοιο ή αν επιλέξει να καθυστερήσει το λανσάρισμα της συγκεκριμένης τεχνολογίας για τις μελλοντικές συσκευές της.

Το νέο Samsung Galaxy Note 6 αναμένεται να λανσαριστεί τον ερχόμενο Αύγουστο, έναν περίπου μήνα πριν από την παρουσίαση των νέων «καλουδιών» της Apple.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση