ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα πιο έξυπνα wearables της Ολυμπιάδας

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Σε ό,τι αφορά τα wearables που αναμένεται να δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, διάφορες εταιρείες προσπαθούν να εξοπλίσουν τους αθλητές τους με ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας συστήματα.

Συστήματα όπως τα γυαλιά ποδηλασίας Solos, που επιτρέπουν στον αθλητή να έχει πρόσβαση σε real-time performance data, με ακόμη πιο έξυπνους αισθητήρες και ένα head up display που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τα υφιστάμενα.

Τα έξυπνα βραχιόλια παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης του αθλητή θα έχουν φέτος την τιμητική τους, με την τεχνολογία των wearables να είναι έτοιμη να τσακώσει ακόμη και τους ντοπαρισμένους αθλητές.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστήματα που θα δούμε στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα επιτρέπει σε έναν αθλητή να βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με έναν εικονικό προπονητή, ο οποίος θα μελετά ζωντανές πληροφορίες, δίνοντας στη συνέχεια εντολές μέσω ακουστικών.

Σε ό,τι αφορά σε στολές, εταιρείες όπως η Nike εξακολουθούν να ψάχνουν να βρουν τους τρόπους για να βοηθήσουν τους αθλητές να κινηθούν πιο γρήγορα, να πηδήξουν πιο ψηλά και πιο μακριά, με στόχο να ανεβάσουν τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Η Nike παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της σειρά στολών και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, έχοντας περάσει πρώτα τα προϊόντα της από το εργαστήρι δοκιμών.

Μελέτες αναφορικά με τον τρόπο που η κάλτσα δένει για παράδειγμα με τη σόλα του παπουτσιού, βοήθησαν την ίδια να αντιληφθεί πόσα περισσότερα έχει να κερδίσει με το να τα κάνει όλα να λειτουργούν ως σύνολο.

Η Nike έχει εξελίξει περαιτέρω το σύστημα που επιτρέπει στο σώμα του αθλητή να αναπνέει καλύτερα, χάρη σε μικροσκοπικές οπές, οι οποίες ανοίχτηκαν με τεχνολογία laser. Η λεγόμενη στολή TurboSpeed, που παρουσίασε το 2012, ως η ταχύτερη στολή στον κόσμο, δοκιμάστηκε σε αεροσήραγγα και πέτυχε χρόνους που ήταν 0.023 δεύτερα ταχύτεροι σε ένα σπριντ των 100 μέτρων.

Για τις στολές του 2016, οι τεχνικοί της Nike επικέντρωσαν και πάλι την προσοχή τους στην αεροδυναμική, περνώντας εκατοντάδες ώρες στην αεροσήραγγα και αλλάζοντας τα διάφορα στρώματα και σχήματα της στολής, προκειμένου να δημιουργήσουν την κατάλληλη υφή που να βοηθά τα χέρια και τα πόδια να σχίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση