ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλησιάζει η ώρα του Playstation VR

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου το τελευταίο διάστημα και με την κυκλοφορία του Playstation VR στους επόμενους μήνες, το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να απογειωθεί.

Πολλές από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας πιστεύουν ότι μαζί της η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση θα ανέβουν σε ανώτερο επίπεδο στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πολλοί κατασκευαστές hardware και software θεωρούν ότι τα παιχνίδια είναι ο κατεξοχήν χώρος για να αξιοποιηθεί η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και των «επαναστάσεων» που αυτή υπόσχεται. Κάτι που εξηγεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που ασχολούνται μαζί της επιλέγουν την έκθεση video game Electronic Entertainment Expo (E3), για να παρουσιάσουν κάθε χρόνο τα προϊόντα τους.

Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, η Sony ανακοίνωσε το λανσάρισμα του PlayStation VR headset, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 13 Οκτωβρίου, με την τιμή διάθεσής του στις ΗΠΑ να ανέρχεται στα 399 δολάρια.
Με αυτή την κίνησή της, η Sony εισέρχεται στην αγορά των VR με ένα οικονομικότερο headset από τα ανταγωνιστικά Oculus Rift και HTC Vive, αν και θα πρέπει να τονιστεί πως για να λειτουργήσει το PlayStation VR χρειάζεται ένα PlayStation 4 και όχι ένα PlayStation 4 Neo ή κάτι άλλο.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, λοιπόν, που θα ξεκινήσει η διάθεσή του, το PlayStation VR θα συνοδευτεί από 50 τίτλους που θα το υποστηρίζουν. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται τίτλοι που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το VR, αλλά και τίτλοι που θα ενσωματώνουν δράση χωρίς τη χρήση του VR. Μεταξύ αυτών, θα δούμε το Resident Evil 7, το Farpoint, το Star Wars Battlefront, το Batman Arkham VR, το Call of Duty: Infinite Warfare και το Final Fantasy XV. Επιπλέον, το THE PLAYROOM VR*1 των SCE WWS θα είναι διαθέσιμο από το PlayStation Store σε όλους τους κατόχους του PS VR, ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του συστήματος.

Απαράμιλλη εμπειρία
Τεχνολογίες όπως το PlayStation VR κάνουν αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν ότι η αγορά της εικονικής πραγματικότητας, όντως, θα απογειωθεί. Το PS VR θα προσφέρει νέα απαράμιλλη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας αποκλειστικά στους κατόχους του PlayStation 4, καθώς οι παίκτες θα αισθάνονται, όπως πότε ξανά στο παρελθόν, ότι συμμετέχουν στο παιχνίδι. Έχοντας αναπτυχθεί με γνώμονα την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του PlayStation 4 και τη συμβατότητά του με την PlayStation Camera και το χειριστήριο PS Move, το PlayStation VR διευρύνει το οικοσύστημα του PlayStation, προσφέροντας ένα πλήθος μοναδικών εμπειριών.

Το σύστημα διαθέτει επίσης τη λειτουργία Cinematic, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν ευρεία γκάμα περιεχομένου (παιχνίδια, βίντεο και ποικιλία λειτουργιών του PS4, όπως το Share Play και το Live του PlayStation), σε μία μεγάλη εικονική οθόνη (διαγωνίου έως 225 ίντσες), ενώ φορούν το headset.

Η οθόνη είναι τεχνολογίας OLED των 5,7 ιντσών, με ανάλυση 1.920 x 1.080, 960 x 1.080 για κάθε μάτι. Ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας είναι στα 120 Ηz και το οπτικό πεδίο περιορίζεται στις 100 μοίρες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή θα συνοδεύεται από μία επεξεργαστική μονάδα για να μοιράζεται την επεξεργασία δεδομένων.

Οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών, τις οποίες καταγράφουν με συσκευές όπως οι πολυκατευθυντικές κάμερες στο PS VR μέσω του PS4 Media Player. Επιπρόσθετα, χάρη στο PlayStation VR, η εικονική πραγματικότητα παύει να θεωρείται ατομική εμπειρία. Οι κοινωνικές λειτουργίες του PS VR δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιραστούν την εμπειρία τους με φίλους, αξιοποιώντας τη λειτουργία προβολής περιεχομένου σε εξωτερική οθόνη.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση