ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:36
 

Την ψηφιακή τεχνολογία επιστρατεύει η Ευρώπη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για υφιστάμενα τεχνολογικά εργαλεία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε αυτό το πλαίσιο, ο DIGITALEUROPE (European Digital Technology Industry Association - Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ψηφιακής Τεχνολογίας) καλεί σε μια συνένωση δυνάμεων, ώστε να εντοπιστούν άμεσα εργαλεία, που ήδη χρησιμοποιούν ή υλοποιούν εταιρείες-μέλη του ανά την Ευρώπη και μπορούν να βοηθήσουν στο φρενάρισμα του κορωνοϊού. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για υφιστάμενα τεχνολογικά εργαλεία που μπορούν να επιστρατευθούν στη μάχη κατά τις πανδημίας.

«O προγραμματισμός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, όπως γνωρίζετε όλοι, αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι εταιρείες τεχνολογίας συμβάλλουν, από την πρώτη στιγμή, στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις του κλάδου χρησιμοποιούν και αναπτύσσουν εργαλεία και λύσεις, που συνδράμουν στην ανίχνευση και παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ή στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, στο να μετριαστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στη δημόσια υγεία, την κοινωνία και την οικονομία», αναφέρει ο DIGITALEUROPE σε επιστολή προς τα μέλη του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο ΣΕΠΕ.

Ψηφιακή εργαλειοθήκη κατά του COVID-19

Ο ΣΕΠΕ, ως μέλος του DIGITALEUROPE συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια συλλογής κάθε πληροφορίας σχετικά με παραδείγματα αντίστοιχων λύσεων και εργαλείων: παραδείγματος χάριν τομείς, όπου οι εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα AI ή αναλύσεις δεδομένων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΠΕ έχει ήδη απευθύνει στις επιχειρήσεις Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που είναι μέλη του, πρόσκληση καλώντας τις να εισφέρουν πολύτιμη πληροφορία, ώστε να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο ψηφιακών εργαλείων, που μπορούν να ενεργοποιηθούν στην προσπάθεια για έλεγχο του κορωνοϊού.

Στήριξη στην έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιήσει έως και €140 εκατ. δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για την υποστήριξη επειγόντως αναγκαίων ερευνών για τον κορωνοϊό. Έχει, ήδη, επιλέξει 17 έργα, που περιλαμβάνουν 136 ερευνητικές ομάδες, για να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους €47,5 εκατ. από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της, Horizon 2020.

Οι ομάδες θα εργαστούν για την ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών, διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών συστήματα, που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του Coronavirus. Επιπλέον, η Επιτροπή έχει δεσμεύσει έως και €45 εκατ. για έρευνα σχετικά με τα εμβόλια και τις θεραπείες.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε περαιτέρω την έρευνα και την καινοτομία, που βασίζεται στην Ε.Ε. σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Η επιστήμη και η καινοτομία στην Ευρώπη βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας για την προστασία της υγείας των ανθρώπων», τόνισε η Επίτροπος για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, Mariya Gabriel.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο μοντέλο λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σε εγρήγορση για τα δίκτυα

Ηδη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της εθνικής ρυθμιστικής αρχής και των παρόχων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Οι τυχεροί θα περάσουν από εκπαίδευση διάρκειας δύο ετών και άνω.

Αγγελία: Η NASA κάνει προσλήψεις

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους από τις 2 μέχρι τις 31 Μαρτίου, όμως η τελική επιλογή θα γίνει ...
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΝΕΑ
X