ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιδόρπιο με κρέμα πατισερί, μπισκότα και μούρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε ως επιδόρπιο σε ένα επίσημο δείπνο ή να ετοιμάσετε για την οικογένειά σας ως απογευματινή λιχουδιά.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄  

Χρόνος ψησίματος: 10΄

 

Για 5 ατομικά ποτηράκια

Υλικά

Για τη βάση

1 συσκευασία μπισκότα morning coffee (150 γρ.) αλεσμένα

1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο

 

Για την κρέμα

400 ml γάλα

75 γρ. αλεύρι διαλυμένο σε 100 ml γάλα

150 γρ. ζάχαρη

2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας

2 αυγά ελαφρώς κτυπημένα

55 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

150 γρ. κατεψυγμένα μούρα που έχουν ξεπαγώσει

 

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο.

2. Σε κάθε ατομικό ποτηράκι τοποθετούμε ένα καλά γεμάτο κουταλάκι αλεσμένα μπισκότα.

3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηράκια με το αλεσμένο μπισκότο. Καλύπτουμε τα ποτηράκια με μεμβράνη, έτσι που να αγγίζει στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες.

4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη απ’ τις κρέμες και ρίχνουμε από πάνω τα μούρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση