ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εύκολο ντιπ με ρεβίθια και παντζάρι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος αν χρησιμοποιήσουμε ξηρά φασολιά: 40΄στη χύτρα ταχύτητας

 

Υλικά

250 γρ. ξερά ρεβίθια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή 550 γρ. ψημένα

1 μέτριο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

35 γρ. ταχίνι

20 γρ. ζάχαρη

¼ κουταλάκι ρίγανη

¼ κουταλάκι πάπρικα

2 κουταλάκια αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι

¼ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)

80 ml νερό

 

Εκτέλεση

1.Bάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμίξερ και κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πολτό. Σερβίρουμε με τα πιτάκια για έναν υπέροχο σπιτικό μεζέ.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση