ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Eύκολο σουφλέ με φέτα και χαλλούμι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄ 

Χρόνος ψησίματος: 50΄

Χρόνος στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά του: 4 ώρες

195 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

  • 6 φέτες ψωμιού για τοστ με τις άκρες κομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 450 ml γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρέξ διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνουμε καλά τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τις 3 φέτες στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε επάνω τα μισά τυριά.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί, τυριά.
2. Σ’ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή από το προηγούμενο βράδυ.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο. Ακολούθως, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά ή περισσότερο αν θέλουμε, μέχρι να ροδίσει και ν’ αφρατέψει.
5. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί προτού το σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Η κράτηση είναι must αφού υπάρχει λίστα αναμονής.

Salt & Fire / Steak House

Ένα μινιμαλιστικό μενού με μόνο δυο επιλογές, ribeye και fillet, τα οποία προέρχονται από την αυστραλιανή εταιρεία Jack’s ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει επίσης σνακ και γλυκά ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η αυλή του.

Swimming Birds

Cosy, χαριτωμένο καφέ απέναντι από το νέο δημαρχείο με μινιμαλιστικές διαθέσεις στην διακόσμηση και υπέροχο μυρωδάτο espresso. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δείτε περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό Wiz

Gazi live Stage / Live Club

Με μεζέδες πολλών πιάτων, εξυπηρετικό σέρβις, καλό ήχο και φώτα και με 8μελές μουσικό σχήμα που κρατάει ζωντανό το κέφι ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα συν 15 υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο burger σου δωρεάν

Burger Guy / Burger Bar

Εδώ θα συναντήσεις ένα στέκι που τα λαχταριστά burgers σερβίρονται σε αφράτα ψωμάκια brioche με μπιφτέκι από βοδινό κρέας ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X