ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Fine Dining στη Κύπρο

Το fine dining πλέον σε πολλές περιπτώσεις συμπορεύεται με το fine drinking

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κάθε fine dining εστιατόριο είναι διαφορετικό αλλά όλα μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά: Την προσοχή στις λεπτομέρειες, την τέλεια εκτέλεση, την ατμόσφαιρα αλλά και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Το fine dining πλέον σε πολλές περιπτώσεις συμπορεύεται με το fine drinking και αυτό σημαίνει πως έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε περισσότερους ποιοτικούς συνδυασμούς.

Που θα το συναντήσουμε:

SKINNY FOX


ΤΗΛ.22256070 
Μενάνδρου 14, Λευκωσία
Ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα bar restaurant της πόλης. Άποψη στο design με ρετρό ντεκόρ που θυμίζει αγγλικό tea-room με γαλλικό αέρα και ωραία αντικείμενα που έχει συλλέξει ο Κωνσταντίνος Ταλάσιης. Hype spοt ανοικτό από το πρωί, μοδάτος κόσμος, φλερτ στην μπάρα με cocktail και μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Η κάρτα των γαστρονομικών πιάτων που υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου, δίνει έμφαση στη διεθνή κουζίνα με σαλάτες, κρέας, pasta, ψάρια και θαλασσινά και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Γίνεται το αδιαχώρητο οπότε υπολόγισε κράτηση. ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.30-02.00

BARRAFINO


ΤΗΛ.22767696 
Σπύρου Κυπριανού 3Γ, Λευκωσία
Ένα καλοβαλμένο εστιατόριο με έμφαση στο κρασί και την lounge ατμόσφαιρα. To μενού περιλαμβάνει 20 πιάτα με βάση τη διεθνή κουζίνα, επιμελημένα από τον σεφ Χρίστο Χατζηλύρα και την ομάδα του: από Tataki τόνου και μενταγιόν από χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από σύκα και μέλι, μέχρι steak και χταπόδι με φάβα Σαντορίνης. Ενημερωμένη κάβα κρασιών σε ειδικό χώρο με πάνω από 100 ετικέτες από όλο τον κόσμο με ιδιαιτερότητα στον ελληνικό αμπελώνα.  ΔΕΥ-ΚΥΡ 17.00-01.00

PRALINA ΕXPERIENCE


Λευκωσία: 22665588, Στασικράτους 31 Λευκωσία
Λεμεσός: 25355338, Λεωφ. Μακαρίου 224 Γ΄, Λεμεσός
All day καλόγουστο café-restaurant, με μεταμοντέρνα αισθητική, minimal τραπέζια και ευρύχωρες βεράντες. Από το πρωί σερβίρει με χαρούμενη διάθεση καφέδες, πρωινό, ωραία γλυκά και σνακ. Μοντέρνων τόνων πιάτα από τον Ανδρέα Μαντζιήπα, αρκετά cocktails και κρασιά με νόστιμα platters. Εδώ έχεις ανταμοιβή! ΔΕΥ-ΠΕΜ 07.00-23.00, ΠΑΡ-ΚΥΡ 07.00-24.00

BASTIONE


ΤΗΛ.22730025 
Αθηνάς 6, Πύλη Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία
Σε εξαιρετική τοποθεσία, δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου με lounge ατμόσφαιρα και πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο προσφέρει προσεγμένα πιάτα διεθνούς κουζίνας όπως κοτόπουλο στη σχάρα με κουσκούς, ψαροκροκέτα με ανατολίτικα μπαχαρικά μέχρι τηγανίτες με φράουλες, διάφορα άλλα γλυκά και κοκτέιλ. Ενημερωμένη κάβα και διαμορφωμένη λίστα κοκτέιλ με κλασσικά άλλα και άψογη εξυπηρέτηση. Δεν είναι φτηνό, η γνώση της γεύσης όμως είναι εμφανής στα πιάτα του. Σαββατοκύριακα με brunch. ΔΕΥ-ΠΕΜ 19.00-01.00, ΠΑΡ 19.00-01.30, ΣΑΒ 11.00-16.00, 19.00-01.30, ΚΥΡ 11.00-16.00, 19.00-01.00

STEAK HOUSE (THE)


ΤΗΛ.70000577 
Παλιό Λιμάνι, κτήριο S, Λεμεσός 
Ηot spot στον χώρο του παλιού λιμανιού. Μοντέρνος, φαντεζί χώρος, υπερυψωμένος πάνω από το νερό, με μεγάλη τζαμαρία και υπέροχη θέα προς την παραλιακή οδό. Δίνει έμφαση στο κρέας με ειδικότητα στα αμερικάνικα steak Black Angus, στα steak Νέας Ζηλανδίας και στη γιαπωνέζικη (και ακριβή) ράτσα Wagye. To μενού συμπληρώνουν ενδιαφέρουσες σαλάτες και ορεκτικά, σολομός και φρέσκος αστακός από τη δεξαμενή του εστιατορίου. Καλή wine list από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα, ενημερωμένο σέρβις με χαμόγελο. Μια κρεατική φιέστα με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.00-23.30

VIVALDI BY MAVROMMATIS


ΤΗΛ.25858000 
Λεωφ. Αμαθούντος, Four Seasons Hotel, Αγ. Τύχωνας, Λεμεσός
Φινετσάτο, κομψό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, στο ανανεωμένο ξενοδοχείο Four Seasons. Η κουζίνα κατά βάση γαλλικής σχολής με μεσογειακό προσανατολισμό επιμελημένη από τον Ανδρέα Μαυρομμάτη. Δημιουργικά πιάτα από τον σεφ Γιώργο Κωνσταντίνου, άψογες τεχνικές και κυρίως, απρόσμενοι συνδυασμοί ποτέ, όμως, σε βάρος της γεύσης. Εξαιρετικό σέρβις που κρατά το επίπεδο πολύ ψηλά. Μια από τις πιο ενημερωμένες wine list με ετικέτες κυπριακού και διεθνή αμπελώνα διαλεγμένες από τον sommelier Μάριο Κωνσταντινίδη. Κόσμος παντός ηπείρων λόγω της διεθνούς πελατείας του ξενοδοχείου. «Η» επιλογή για γκουρμέ dining. ΔΕΥ-ΣΑΒ 19.30-22.30

YACHT CLUB (THE)


ΤΗΛ.25051205 
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Fine dining εστιατόριο, με εκλεπτυσμένες γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα. Κομψό, με χαλαρή ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα της Μαρίνας. Μεγάλη κάβα, με διαλεγμένες ετικέτες από την Κύπρο κι όλο τον κόσμο, ιδανικό για ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά. Primium ποτά, ωραία cocktails, φιλικό σέρβις, τσιμπημένες τιμές. Ο DJ παίζει από chill out μέχρι τα τελευταία tunes. Αγαπά τα live και τις εκδηλώσεις. ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-02.00

PIER ONE


ΤΗΛ.25022375 
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός
Αll day café restaurant με breathtaking θέα την παραλιακή και τη Μαρίνα για καρτ ποστάλ διαφήμισης της Λεμεσού. Μοντέρνα αρχιτεκτονική και διακόσμηση, χαλαρή διάθεση, καφές από το πρωί και δυνατό πρόγευμα, super food σαλάτες, ωραία cocktails τα βράδια. Στην κουζίνα τα πιάτα υπογράφει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με φρέσκια πάστα, φιλέτα ψαριών, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και αδυναμία στο sushi. Ενημερωμένη κάβα κρασιών και mainstream σύγχρονη μουσική. Τουριστικό αλλά και super spot για την κυριακάτικη βόλτα. ΔΕΥ-ΚΥΡ 09.00-01.00

MARBRE FUSION GRILL


ΤΗΛ.80008878 
Ατλαντίδων 2, Q Blu Plaza, Λάρνακα
Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu, προσφέρει ποιοτικό φαγητό, πολύ καλής ποιότητας κρέατα με διαφορετικά ψησίματα και κοπές από όλο τον κόσμο. Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ. ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-22.00

AMOROSA


ΤΗΛ.26885000 
Λεωφ. Ποσειδώνος, The Annabelle Hotel, Κάτω Πάφος
Elegant, fine dining εστιατόριο. Πιάτα με υφές και αρώματα, κρέας και ψάρι, άψογα μαγειρεμένα από την ομάδα του Alexander Geffroy και γλυκές αλχημείες από τον Mike Turgne. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, αρκετές ετικέτες και στο ποτήρι, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υπέροχη βεράντα το καλοκαίρι. Απαραίτητη κράτηση. ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.30-15.30, 18.30-22.00

Tip to know!
Όσο και αν ακούγεται παράδοξο ο όρος fine dining εδραιώθηκε μετά την Γαλλική Επανάσταση, το 1789. Με την πτώση της αριστοκρατίας οι σεφ που ετοίμαζαν πολυτελή γεύματα για τους αριστοκράτες έμειναν στην ουσία χωρίς δουλειά και κατά συνέπεια ξεκίνησαν να δημιουργούν εστιατόρια με συγκεκριμένα μενού σε προκαθορισμένες τιμές.

Για περισσότερες προτάσεις μπείτε στον οδηγό του Wiz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση