ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φθινοπωρινός κορμός σοκολάτας με μπισκότα και αμύγδαλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί (loaf Pan) διαστάσεων 20x9x6 εκ. στρωμένο με μεμβράνη. Χρησιμοποιούμε μπόλικη, αφήνοντας αρκετή γύρω γύρω.

435 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
330 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. μπισκότα πτι μπέρ κομμένα σε κομματάκια
120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τα καραμελώμενα αμύγδαλα
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν σχεδόν κοχλάσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
2. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο στρωμένο με μεμβράνη ταψί. Πιέζουμε με τη μεμβράνη όπου περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει ο κορμός.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τα καραμελώμενα αμύγδαλα. Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα στο λαδόχαρτο και το απλώνουμε σε πολύ λεπτή στρώση. Είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η καραμέλα καίει πολύ. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε ένα σανίδι και τον στολίζουμε με καραμελώμενα αμύγδαλα, όπως στη φωτογραφία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X