ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαριδομακαρονάδα (βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας:10΄

Χρόνος ψησίματος: 10΄

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

250 γρ. (1/2 κουτί) μαρόνια σπαγγέτι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 ml κόκκινο κρασί

200 γρ. συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη

¼ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη CAPTAINS

¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο CAPTAINS

1 κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι καυτό πιπέρι CAPTAINS

Για τις γαρίδες

12 μικρές  γαρίδες

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

αλάτι

λίγο καυτό πιπέρι CAPTAINS

½ κουταλάκι ζάχαρη

Για να σερβίρουμε

Tριμμένο τυρί αν θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρασί και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα,  την κανέλα, τα μοσχοκάρυδο, το καυτό πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για ένα λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

2. Παράλια σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το  πιπέρι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε ακάλυπτες για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

2.Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα κοχλάζουμε αρκετό νερό. Ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με την σάλτσα ντομάτας

3.Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ανακατεύοντας μέσα προσεκτικά τις γαρίδες. Αν θέλουμε σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση