ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέικ με φουντούκια, δαμάσκηνα και μούρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 10 μερίδες

Υλικά
6 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4 καθένα
200 γρ. μούρα κατεψυγμένα
320 γρ. ζάχαρη
125 γρ. φουντούκια
200 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 μεγάλα αυγά
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού διαμέτρου 23 εκ., που η βάση να βγαίνει, με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δαμάσκηνα με 150 γρ. μούρα και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε τα φουντούκια στο πολυμίξερ και αλέθουμε για 5 δευτερόλεφτα για να θρυμματιστούν, αλλά όχι να αλεστούν εντελώς.
4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και κτυπάμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Τέλος, ανακατεύουμε στο μείγμα τα αλεσμένα φουντούκια.
5. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα στο ταψί και ρίχνουμε επάνω ακανόνιστα τα φρούτα με τη ζάχαρη που έχουμε στο μπολ. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20΄. Στα 30΄ψησιματος, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην βαρυψηθεί το κέικ εξωτερικά.
6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το στεφανάκι του ταψιού.
7. Διακοσμούμε το κέικ με τα υπόλοιπα μούρα που κρατήσαμε και σερβίρουμε σε μερίδες.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X