ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:14
 

Κοτόπουλο Κιέβ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Για 4 μερίδες

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
  • 1 αβγό κτυπημένο με αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να παγώσει μέχρι να το χρειαστούμε.

2. Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κτυπάμε ελαφρά για να μεγαλώσει η επιφάνειά τους.

3. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε το ¼ μείγμα τυριού, τυλίγουμε σε κύλινδρο και σφραγίζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

4. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρέξ.

5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κτυπημένο αβγό με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και σ’ ένα πιάτο απλώνουμε τη φρυγανιά.

6. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κάθε ρολό κοτόπουλο και το βουτάμε πρώτα στο αβγό. Έπειτα το βάζουμε στο πιάτο με τη φρυγανιά και το τοποθετούμε στο λαδωμένο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά κοτόπουλου. Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο πυρέξ, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος τα ξεσκεπάζουμε, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ακάλυπτα.

7. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ρύζι ή φασολάκι 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Με μοντέρνα στοιχεία, το Mercato είναι κάτι πολύ πρωτότυπο και διαφορετικό, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα προσφέροντας καινούργιες επιλογές.

Mercato / Brunch/Cocktail Bar

Από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το ιδιαίτερό του brunch, και αργότερα τη νύχτα το μαγαζί ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Επιλογή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, ολικής άλεσης ή και βιολογικά.

La Boca / Ιταλική Κουζίνα

Στα highlights οι λαχταριστές γεύσεις σπιτικού παγωτού που προσφέρουν, κάτι που καθιστά τον χώρο must visit και κατάλληλο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η κράτηση είναι must αφού υπάρχει λίστα αναμονής.

Salt & Fire / Steak House

Ένα μινιμαλιστικό μενού με μόνο δυο επιλογές, ribeye και fillet, τα οποία προέρχονται από την αυστραλιανή εταιρεία Jack’s ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει επίσης σνακ και γλυκά ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η αυλή του.

Swimming Birds

Cosy, χαριτωμένο καφέ απέναντι από το νέο δημαρχείο με μινιμαλιστικές διαθέσεις στην διακόσμηση και υπέροχο μυρωδάτο espresso. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X